wieczor15 Opublikowano 4 Listopada 2013 Opublikowano 4 Listopada 2013 Witam, obiło mi sie o uszy od kilku mechaników, że w modelach B5 dość często zdarzały sie przypadki pekania dolnych wachaczy przednich mimo iż ciężko było zdiagnozować ich zużycie. Czy w modelach B6 jest to jakoś poprawione czy tez zdażają się takie niespodzinki? wie ktoś może?
sawul Opublikowano 6 Listopada 2013 Opublikowano 6 Listopada 2013 Ja znam 2 przypadki pękły bo były wypracowane jak są luzy i puka to trzeba wymieniać i to czym prędzej i szczęscie że przy małej prędkości.
wieczor15 Opublikowano 7 Listopada 2013 Autor Opublikowano 7 Listopada 2013 no własnie, tez o tym słyszałem tylko zastanawim sie czy w b6 tez to jest mozliwe bo dolne wachacze sa inne niz w b5. podobno ciezko zlokalizować ich zużycie.
sawul Opublikowano 7 Listopada 2013 Opublikowano 7 Listopada 2013 Zdaje mi się że jest to możliwe z tego co wiem to różnią się grubością sworznia jest mniejsze fi.
GTD_RFD Opublikowano 7 Listopada 2013 Opublikowano 7 Listopada 2013 Musiał być bardzo mocno zużyty skoro pękł.
wieczor15 Opublikowano 7 Listopada 2013 Autor Opublikowano 7 Listopada 2013 mnie tam nic nie pekło ale ostatnio rozmawiałem ze znajomym mechanikiem i mówił żeby poprawdzać bo w b5 takie przypadki dość czesto sie zdarzały, no i koledze też pekł akurat na słowacji tyle dobrze, że wyjeżdżał ze stacji, bo przy wiekszej prędkości to raczej nic miłego.
Rekomendowane odpowiedzi