Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Logi po wymianie uszczelki turbo - kolektor

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dlaczego tak nazwałem temat, bo niby uszczelka a ja musiałem przez suczke wywalić turbo i kolektor bo ukręciłem tak niefartownie śrubę że nie mogłem turba wytaśtać. Okazało się że gruszka i cięgno nie były w jednej lini, szło to wszystko po skosie i cięgno ciężko chodziło a żeby wyprostować musiałem z jednej i drugiej strony turba odkręcić śrubki szustki i przekręcić całą turbinę o kilka stopni. Nie wiem co w gruncie rzeczy zrobiłem bo może roz... turbo, wszak po zalaniu oleju który musiałem spuścić i płynu który w sumie też, daje logi do sprawdzenia, narazie takie, od 1 biegu do 4 (nie wyzywajcie)

VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM

Dodam że przed chwilą skończyłem

Opublikowano

Zrob po ludzku te logi

Opublikowano
  • Autor

Bardziej ludzkie z tym że pierwszy log robiony z opcją "resume" bo się kapłem że jade na gazie, druga część pierwszego logu na PB, drugi log normalnie

Opublikowano

Logi nie są do końca dobre, bo drugim logu masz korekte w 032 na +18% a nie wiadomo od czego czy coś z autem czy instalacja lpg nie wystrojona. JAk robisz loga to najpierw skasuj błedy żeby adaptacje sie skasowały w 032 i wtedy log na pb. Doładowanie jest ok, przepływka raczej też.

Opublikowano

jest ok , a gaz masz do strojenia.

Opublikowano

w/g mnie jest lekkie niedoładowanie

Opublikowano
  • Autor

Auto dostało inną dv, dolot i n75 od b6 spróbuję wrzucić stare graty i zobaczymy

Opublikowano

w którym miejscu ?

Opublikowano
  • Autor

Narazie nie wrzuciłem gratów ale za to sprawdziłem jak korekta na 032 wygląda na gazie a jak na benzynie, na gazie mam + 14% na benzynie + 4,5 na tej samej trasie z tą samą prędkością. Co to może oznaczać i dlaczego zbiegło się to w czasie z rozbiórką auta, prędzej wszystko w normie i lepiej troche auto jechało. Wywaliło błąd ubogiej mieszanki, czyli co, za mało gazu czy za dużo lewego powietrza. Uboga mieszanka w paliwo czy w powietrze

Opublikowano

uboga mieszanka w paliwo. gaz do strojenia jesli posiadasz pisalem wczesniej :whistling:

Opublikowano
  • Autor

gregor10 było to możliwe że mieszanka była uboga w paliwo z braku paliwa ale też że była uboga przez nadmiar powietrza? Wrzuciłem stary dolot, ogólnie jeszcze raz wszystko skręciłem i długoterminowa w mieszanym lpg/pb wynosi + 1,4%, coś mi tylko brakuje doładowania, logi VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM

---------- Post dopisany at 19:28 ---------- Poprzedni post napisany at 19:25 ----------

...

Opublikowano

Te logi są ok, doładowania nie brakuje jest takie jakie życzy sobie ecu.

Opublikowano
  • Autor

A auto nie idzie, jest to możliwe że ciśnienie gdzieś ucieka? Gdzie znajduje się czujnik doładowania? Założyłem bov II

Opublikowano

No w logach jest wszystko ok, nie wiem czemu nie idzie, jaki czas wykreca mniej wiecej do setki?, czujnik jest u gory w intercolerze ale raczej nic mu nie dolega.

Opublikowano
  • Autor

Coś nie gra, turbo na logach pompuje ale nie czuć doładowania, na drugim biegu wkręca się na obroty godzinę, może winny jest bov, może on przepuszcza

Opublikowano

w którym miejscu ?

szukaj, szukaj, az znajdziesz :grin:

skoro gośc twierdzi że auto nie jedzie to ja mu wierzę widząc logi

Opublikowano

w którym miejscu ?

szukaj, szukaj, az znajdziesz :grin:

skoro gośc twierdzi że auto nie jedzie to ja mu wierzę widząc logi

zorganizować Ci zrzute na jakieś fajne google ? :decayed:

dla odmiany nie widzę niedoładowania :) i nie wierze gościowi że ma za małe doładowanie bo trzyma zadane , jak chce wieksze to trzeba tjunigowac fure,

to nie magia-albo jest boost i czujnik go widzi albo go nie ma , proste ? :decayed:

BTW - Ile ludziom trzeba tłuć że blow offa to sobie mogą odrazu wyrzucić do śmieci ? Wolą pisać 20stron dlaczego nie działa , nie jedzie... :kox: Jakby 1.8t mial pracowac z bovem to by mial go przy wyjsciu z fabryki. Inaczej nie bardzo to będzie smigać :whistling:

Jeszcze raz od nowa.

wstaw dv ,swoją drogą nie wiem po co Ci ten wiejski blow off ? przy doładowaniu 0.4bara to chyba troche trąci wioską, right ?

dwa zrob logi 033+002. i 115+118 ,003+020. to wszystko

z takich logow mozna precyzyjnie okreslic czy auto jedzie czy nie :). Jak nie to dyno i się przekonamy :decayed:

Opublikowano
  • Autor

Stare graty (m.in dv) i inny zawór n75 który został mi po swapie

033 002

002 115 118

003 020

Opublikowano

W miare zdrowa seria jak dla mnie. Nic za bardzo nie kombinuj bon jest ok.

Wysłano z U20i z użyciem Tapatalk

Opublikowano

W miarę. .. to odpowiednie określenie.