gizmo_1 Opublikowano 8 Listopada 2013 Opublikowano 8 Listopada 2013 Witam. Zakupiłem podgrzewane skórzane fotele od a4 b6 i zamontowałem w swojej a4 b6. Zakupiłem w tym celu panel komputronika z pokrętłami do regulacji podgrzewania. Fotele podłączyłem wg instrukcji ze strony: http://a4-klub.pl/audi-a4-b6-b7-132/all-b6-b7-montaz-podgrzewanych-foteli-b6-b7-72006/ Fotele grzeją przy podłączeniu na krótko, jednak gdy podłączę pod klimatronik to nie grzeją a w vag-u w klimatroniku są błędy nr 01172 oraz 01842. Pierwszy dotyczy czujnika temperatury w fotelu pasażera a drugi jakiegoś czujnika chyba w nawiewach od strony pasażera ( w tej chwili nie istotne). Żeby zdiagnozować problem zamieniłem wszystkie połączenia fotela kierowcy z fotelem pasażera i nadal przy kasowaniu błędów mam błąd 01172 a powinienem mieć błąd czujnika temperatury fotela KIEROWCY. Co może być przyczyną? Czy kupiony klimatronik może być uszkodzony? Proszę o sugestie i ewentualne porady jak problem zdiagnozować i usunąć. W końcu idą chłody a podgrzewaniu doopy się przyda pozdrawiam i oczekuję informacji z niecierpliwością.
Rekomendowane odpowiedzi