Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

montaż pasków ledowych w drzwiach

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam jak w temacie chciałem podzielic sie instalacją podświetlenia ledowego w drzwiach do zrobienia tego potrzeba było ok 150cm paska ledowego samoprzylepnego wodoszczelnego ja załozyłem o kolorze zimna biel (ale widomo kwestia gustu) zajeło mi to około 2 godzin pracy wpiąłem sie w instalcje czerwonej lampki która miałem już w drziwch wystarczyło przewiercić otwór 3,5mm w od spodu drzwi aby puscić okablowanie i przykleić taśme ledową z przodu 40cm a z tyłu po 25cm do postu dołanczam zdjęcia wg mnie efekt końcowy zadowalający :) koszt "modu" 20zł :)

Zapraszam do obejrzenia zdjęć

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

Opublikowano

calkiem fajny efekt moim zdaniem

Opublikowano

Też kiedyś to widziałem w aucie ale po zimie się to odklejało :/

Opublikowano

wystarczył by tylko jeden modul z 3 diodami:facepalm: ja tak mam i wystarczy a nie taka choinkę bez przesady

Opublikowano

aby miało to ręce i nogi należało by zamontowac ledy w całym aucie, dobre ledy do samej kabiny to koszt ok 200zł :kwasny:

Opublikowano
  • Autor

no mam też w rej. tylnej moduły które zakupiłem od kolegi z forum a w środku nie zakładałem ledów bo było by za jasno jedynie gdzie by sie przydały to w bagażiku bo tam mogło by byc jaśniej

---------- Post dopisany at 20:54 ---------- Poprzedni post napisany at 17:53 ----------

calkiem fajny efekt moim zdaniem

dzieki :)

Opublikowano

Nadal będę się upierał że lepsze jest wyrezanie ORI lampek i wrzucenie tam ledowych żarówek :) I wtedy wygląda to jak na AUDI przystało ;)

Opublikowano

Efekt fajny ale wykonanie takie sobie. Dopóki się nie zpojrzy na ten pasek to wszystko pieknie. Trzeba by to jakoś ładnie zamaskować żeby tak się nie rzucało w oczy. Albo montaż tej taśmy od środka, jednego modułu 3 diody i zrobienie/nawiercenie otworów przez które świeciły by diody

Opublikowano

Dodam jeszcze ze koszt modu to ok 20zł + kabelki izolacje itp własne. Jak rezałem lampki w swoich boczkach, kupiłem 4 ori lampki razem z zarówkami, kostkami i kablami za 40zł od kolegi z forum, zaizolowałem szmaciana izolacja wyciąłem dziury w boczkach które zreszta sa zaznaczone i praktycznie nikt nie jest w stanie mi udowodnić ze lampki nie były w wyposazeniu. Obyło sie bez druciarstwa i boczki sa dalej ori a efekt praktycznie identyczny :decayed:

Z drugiej strony przy jakim kolwiek wypadku w przypadku ubiegania sie o odszkodowanie, każda własna ręczna i amatorska ingerencja w instalacje to punkt zaczepienia do nie udzielenia nam odszkodowania

Opublikowano

Dokladnie tak jak pisze lukaszoo ori to ori bez druciarswa....:facepalm:

Opublikowano

No to panowie który pierwszy da ledy pod auto :grin: sory ale masakra jakaś... lepiej dać ledy w miejsce zarówek i efekt ten sam :wink:

Opublikowano

dokładnie, tym bardziej że koszta takie same :) no może przy dobrych żarówkach ledowych (czyt. tomnik) koszta troszkę wzrastają, ALE ...