Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Brak kierunków,abs,esp,wycieraczek,el. szyb, świateł drogowych

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Proszę Was o pomoc ponieważ moje Audi zwariowało po ostatnich deszczach. Do rzeczy wieczorem wsiadam do auta(choć rano było ok) a tu pali się lampka esp,abs, nie działają szyby, długie światła, klakson ani żaden przycisk na kierownicy(mam od nowszego modelu) kierunki, wycieraczki, oświetlenie kabiny oraz radio też nie włącza się razem z przekręceniem stacyjki. Także jestem uziemiony. Deszcz nie był wcale mocny nigdzie nie widać śladów wody pod maska. Troszkę wilgotna jest podłoga pod nogami kierowcy. I słyszałem, że tam jest moduł komfortu jakiś. Ale jak się tam dostać jak sprawdzić. Nie wiem proszę pomóżcie :( dodam że audi to a4 B6 1.8T 150km silnik AVJ.

Opublikowano

Utopiony moduł na bank.

Opublikowano

A prąd wogóle masz?

Opublikowano

Tak jak pisze kolega fidotp, zalany moduł pod siedzeniem kierowcy, woda pewnie dostala sie przez obudowe komputera silnika pod maska.

Opublikowano
  • Autor

auto stało 2 dni na parkingu podziemnym i o dziwo się naprawiło. :) jak odpaliłem paliło się jeszcze esp ale jak przejechałem parę metrów znikła i wszystko w normie. Powiedzcie mi jak się zabezpieczyć przed takimi sytuacjami bo wiem, że potem trzeba kodować wszystko od nowa a ja mam i kierownice nowszą i nawigacje od nowszej więc może być problem. Z resztą nie znam się proszę o wyrozumiałość. Jak ta nieszczelność naprawić i gdzie to jest? Miał ktoś coś takiego już?

Opublikowano

Nie naprawiło się tylko przeschło zapewne i nie robi zwarcia.

Jak raz było tam mokro to drugi raz także będzie.

Lepiej jednak znajdź przeciek.

Opublikowano
  • Autor

czyli co zamknąć się w środku i lać go woda z zewnątrz i patrzeć gdzie leci czy ma jakąś fabryczna wadę którędy woda się dostaje? Kurde miałem Toledo II i był problem z wodą w drzwiach sprzedałem myślałem że tutaj takich rzeczy nie będzie a jednak się myliłem.

Opublikowano

Jest kilka tematów o zalanym module.

Musisz poczytać.

Opublikowano
  • Autor

no szukam szukam i trafiam na wszystko prócz tego co chce.

---------- Post dopisany 12-11-2013 at 21:38 ---------- Poprzedni post napisany 11-11-2013 at 21:26 ----------

a czy mógłby mi ktoś pomóc w znalezieniu i uszczelnieniu tego? ktoś kto robił coś podobnego? Z Warszawy?

Opublikowano

Pierwsze co to sprawdz oslone komputera , tam woda najlatwiej przedostanie sie do srodka. To czesta usterka w b6. Zle dokrecona slona lub pekniete mocowanie to schowane w pod wycieraczka.

Opublikowano

Nie osłonę komputera, tylko odetkaj spływy na podszybiu, bo jak są niedrożne to nie odprowadzają wody i potem dzieją się takie jaja że woda leje się do środka---> 2 spływy masz po bokach na podszybiu, jeden koło aku. potem dostań się do modułu komfortu pod fotelem kierowcy, wysusz go i uszczelnij silikonem to pudło, w którym on siedzi- powinno pomóc :wink:

Opublikowano
  • Autor

dziękuję wszystkim za pomoc postaram się w weekend z tym powalczyć. A jest gdzieś na necie jakieś fotostory jak dobrać się do tego modułu? sam się trochę boję. A wyjmując fotel trzeba pewnie odpiąć przewod od poduszki? nic się potem nie stanie? Ciemny jestem w tych sprawach