Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Klima - pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nurtuje mnie takie coś. Wiadomo klima nie załącza się gdy temperatura spada poniżej 5 stopni.

I tu właśnie moje pytanko - czy jest możliwe jakoś ominięcie tego tak żeby się załączała cały czas ?

Chyba że ktoś już przerabiał ten temat i ma na to patent

Opublikowano

po ch.... ci to ?

Opublikowano
  • Autor
po ch.... ci to ?

a ot tak pytanie natury czysto technicznej i ewentualnie jeżeli można to jak ?

za mocno szyby parują w taką pogodę a przy włączonej klimie spoko

Opublikowano

Umyj szyby, wymień filtr kabinowy, najlepiej na taki z węglem (mniej się będą tłuścić a przez to parować).

Opublikowano

... i wysusz wnetrze

Opublikowano
  • Autor
Umyj szyby, wymień filtr kabinowy, najlepiej na taki z węglem (mniej się będą tłuścić a przez to parować).

filtr nowy co prawda nie z węglem może po prostu czasami za małe odcinki pomykam

Opublikowano

W zimę chcesz żeby się włączała życzę powodzenia :facepalm:

Opublikowano
  • Autor

dlatego pytałem się czy jest to możliwe

Opublikowano

Klimę powinno się włączać w zimę co jakiś czas ponieważ gdy jest nie używana przez te parę miesięcy w okresie zimowym to freon ucieka przez uszczelniacze przy sprężarce z powodu temperatury. A na wiosnę gdy robi się ciepło okazuję się że klima nie działa bo nie ma wydajności z powodu braku gazu:/ Ubytek może dojść nawet do 20%. W b5 chyba poniżej 5C się nie włącza:/

Opublikowano

w b5 klima poniżej 5 stopni nie załącza się nie wiem czemu ci szyby parują ale ja też mam filtr z węglem i jeżdżę krutkie odcinki bo po 6 km i mi nie parują dywaniki mam welurowe to nawet jak są troszkę mokre to też nie zauważyłem parowania

Opublikowano

Można załączyć sprężarke na chwile poprzez test wyjść na wagu, a co do rozwiązania na stałe, też sie da... robisz poprostu osobny włącznik sprzęgła sprężarki. Przy minusach jest bardziej niż pewne że po takim użytkowaniu będziesz wertował alledrogo w poszukiwaniu nowych części. :facepalm:

Opublikowano

a co w tym dziwnego? wiadomo ze z klima szyby szybciej odparowywuja itp.... wiele aut ma mozliwosc zalaczania klimy przez caly rok... mam tak np w nissanie jest tak u kolegi w lagunie..... problem jest taki ze jak robi sie zimno olej robi sie bardzo gesty przez co sprezarka ma ciezko i moze to prowadzic do uszkodzenia, i np dlatego w sprezarkach urzadzen chlodniczych ktore zamontowane sa na zewnatrz ktore dzialaja przez caly rok montowane sa grzalki, ogrzewajace olej co zapobiega gestnieniu oleju..... w b5 zapewne nic takiego nie ma dlatego jako zabezpieczenie zrobiono ze poprostu ponizej 5 czy tan 3 stopni sie nie zalaczy...

Opublikowano
  • Autor

a co w tym dziwnego? wiadomo ze z klima szyby szybciej odparowywuja itp.... wiele aut ma mozliwosc zalaczania klimy przez caly rok... mam tak np w nissanie jest tak u kolegi w lagunie..... problem jest taki ze jak robi sie zimno olej robi sie bardzo gesty przez co sprezarka ma ciezko i moze to prowadzic do uszkodzenia, i np dlatego w sprezarkach urzadzen chlodniczych ktore zamontowane sa na zewnatrz ktore dzialaja przez caly rok montowane sa grzalki, ogrzewajace olej co zapobiega gestnieniu oleju..... w b5 zapewne nic takiego nie ma dlatego jako zabezpieczenie zrobiono ze poprostu ponizej 5 czy tan 3 stopni sie nie zalaczy...

wszystko w temacie :gicior: