matekg Opublikowano 14 Listopada 2013 Opublikowano 14 Listopada 2013 Witam,mam problem z podświetleniem przycisków na konsoli środkowej,wszystko zgasło z wyjątkiem włącznika awaryjnych.Deska z zegarami działa normalnie,bezpieczniki wszystkie dobre.Problem wystąpił w momencie wymiany żarówki w popielniczce,wymieniłem i niby wszystko było ok,ale ruszyłem nieco kable,delikatnie naciągłem i w tym momencie wszystko zgasło i coś pstryknęło w okolicy bezpieczników,ale podkreślam że są dobre. Macie panowie pomysły co mogło się stać?
TyBucu Opublikowano 15 Listopada 2013 Opublikowano 15 Listopada 2013 A podswietlenie schowka, zegarow dziala? Sprawdź miernikiem czy masz napięcie na bezpieczniku 5 i 14. jezeli tak to pewnie ześ gdzieś naderwał instalacje albo wypią ją z kostki.
matekg Opublikowano 15 Listopada 2013 Autor Opublikowano 15 Listopada 2013 Podświetlenie zegarów,schowka,el.szyb w drzwiach działają normalnie.Brak podświetlenia przycisków klimatronika i włączników przeciwmgłowych,ogrzewania szyby,regulacji świateł,jedyny plus że wszystkie te przełączniki działają lecz nie mają podświetlenia. Bezpieczniki sprawdzę i dam znać.
TyBucu Opublikowano 15 Listopada 2013 Opublikowano 15 Listopada 2013 Nie bezpieczniki tylko napiecie na nich kolego
novwy Opublikowano 15 Listopada 2013 Opublikowano 15 Listopada 2013 też stawiam że jak ciągłeś kable to jakaś kostka się poluzowała i dlatego przestało świecić
matekg Opublikowano 15 Listopada 2013 Autor Opublikowano 15 Listopada 2013 Napięcie na obu(5,14) bezpiecznikach jest,bezpiecznik nr.3 również ma napięcie i na kostce przy samej zapalniczce również jest napięcie.Natomiast na kabelku od podświetlania w kostce zapalniczki prądu brak.Jeśli chodzi o kostki,to czy jest możliwe,że jakaś znajduje się za panelem klimatronika,radia,bo te trzy kable od zapalniczki są owinięte razem w taśmie,więc dziwne że prąd na zapalniczkę jest,a na jej podświetlenie nie ma.Jeszcze jedna sprawa o której wspominałem tzn. że coś ewidentnie pstryknęło w okolicach kierownicy czy bezpieczników,jak kręciłem tą zapalniczką.Przy kierownicy podociskałem wszystkie kostki,kable wyglądają na całe.
TyBucu Opublikowano 15 Listopada 2013 Opublikowano 15 Listopada 2013 No więc masz gdzieś przerwe pomiędzy bezpiecznikami a konsolą środkową, wtyczki masz też za klimatronikiem i panelem radia, sprawdź je. Najlepiej idź po wiązce z miernikiem i dojdziesz gdzie przerwa.
Rekomendowane odpowiedzi