Gość Opublikowano 15 Listopada 2013 Opublikowano 15 Listopada 2013 Witam! Panowie mam takie pytanie. Wymieniałem dziś świece w swojej a4 b5 1.6 + LPG i niestety przy zdejmowaniu przewodu z jednej świecy wyrwałem przewód, główka została na świecy. Główkę zdjąłem i nałożyłem porządnie, dociskając go do przewodu. Świece wymieniłem odpaliłem auto. Wszystko ładnie chodzi. Żadna kontrolka się nie pali, silnik pracuje równo jak powinno być. Czy w tej sytuacji mimo, iż nie widać problemów mogę być spokojny ??
jacek70 Opublikowano 15 Listopada 2013 Opublikowano 15 Listopada 2013 Jeżeli pali na wszystkie gary to ok. Gdyby było coś nie tak to nic ci się nie zaświeci.Trzymaj rękę na pulsie bo jak złapie wilgoć to może być kłopot.
TyBucu Opublikowano 15 Listopada 2013 Opublikowano 15 Listopada 2013 Wymień przewód, będziesz miał spokojną głowe. Złapie przebicia nawet minimalne i wtedy są cyrki.
Gość Opublikowano 16 Listopada 2013 Opublikowano 16 Listopada 2013 Ale kupić nowy przewód czy używany? Bo jak nowy, to wszystkie na nowe trzeba wymienić?.
QaDo Opublikowano 16 Listopada 2013 Opublikowano 16 Listopada 2013 Nie jest najgorzej jeśli do uszkodzenia doszło na główce, w innym wypadku doszłoby do przebić (tylko wymiana), a tak napięcie zostaje w punkcie. Także ogólnie póki będzie styk to będzie jezdzić. Jesteś jedynym który widział to uszkodzenie więc tylko Ty możesz stwierdzić czy się coś z tym nie stanie np na dziurach i nie zacznie Ci wypadać zapłon.
Gość Opublikowano 16 Listopada 2013 Opublikowano 16 Listopada 2013 Może ja zilustruje problem: Czarna linia na zdjęciu wskazuje miejsce w który doszło do rozłączenia elementów: View image: 11111 Natomiast poniższa grafika ilustruje jak wyglądał oderwany przewód: View image: 2222 włożyłem przewód w główkę i tyle.
TyBucu Opublikowano 16 Listopada 2013 Opublikowano 16 Listopada 2013 czyli w sumie, nie wyrwałeś tylko wysunołeś kabel z pancerza razem z łącznikiem. Czyli tak właściwie nic się nie przerwało na samym kablu a pancerz nałożyłeś z powrotem? Jak tak to problemu raczej nie będzie, sprawdź w nocy czy Ci tylko z pancerza lekkiej choinki nie strzela.
Gość Opublikowano 16 Listopada 2013 Opublikowano 16 Listopada 2013 W sumie nic nie wyrwałem. Nasunąłem tak wyglądający przewód http://www.ngk.de/typo3temp/pics/3ed2afc17e.jpg w tę główkę w kółku View image: aaa
TyBucu Opublikowano 16 Listopada 2013 Opublikowano 16 Listopada 2013 To nie martw się nic, przerwania nie było, się tylko wysuną, powinno byc git.
Rekomendowane odpowiedzi