cabanmat Opublikowano 15 Listopada 2013 Opublikowano 15 Listopada 2013 Witam Prześladuje mnie skreczenie/skrzypienie uszczelek w drzwiach przednich. Słychać je nawet podczas jazdy. Wynika to z opadnięcia drzwi czy ten typ po prostu tak ma ? Przesyłam filmik dla zobrazowania (zapraszam do jakości HD) :
Fido Opublikowano 15 Listopada 2013 Opublikowano 15 Listopada 2013 Strasznie dużo problemów masz z tym "innym" audi.
cabanmat Opublikowano 15 Listopada 2013 Autor Opublikowano 15 Listopada 2013 Nie wiem czy to skreczy uszczelka wewnętrzna czy te które trzymają szyby .... Bardzo wnerwia podczas jazdy.. W tylnych tego nie ma... tylko przód nie domaga.
marekg Opublikowano 15 Listopada 2013 Opublikowano 15 Listopada 2013 zacznij od przesmarowania uszczelek stosownym preparatem. U mnie trochę coś trzeszczało i tak myślałem o "uleżanych" już uszczelkach drzwi ale one po prostu wymagały konserwacji. No i ucichły. To, że z czasem same uszczelki tracą swoje właściwości a drzwi i nadwozie też pracują i podlegają odkształceniu to swoją drogą.
cabanmat Opublikowano 15 Listopada 2013 Autor Opublikowano 15 Listopada 2013 Ale mówisz o tej czarnej uszczelce ? Kiedyś psikałem silikonem w sprayu w uszczelki które "trzymają" szyby. Trzeszczenie może troszkę ucichło ale to raczej nie było od tego... Minusem było to że miałem później całe szyby tłuste jak otworzyłem i zamknąłem okno... Jaki specyfik polecasz i co smarować/psikać ?
marekg Opublikowano 15 Listopada 2013 Opublikowano 15 Listopada 2013 ja przesmarowałem dwie gumowe uszczelki - jedna jest w nadwoziu a druga wkoło drzwi. Tych, które ty pokazałeś na filmiku specjalnie nie smarowałem, może przy okazji je maźnąłem ale się na nich nie skupiałem. Jeśli chodzi o specyfik, to kupiłem jakieś włoskie cudactwo coś mi się wydaje, że to rodzaj wazeliny technicznej bo ma widziałem, że jest na więcej zastosowań niż tylko gumowe uszczelki.
Rekomendowane odpowiedzi