pepo99 Opublikowano 16 Listopada 2013 Opublikowano 16 Listopada 2013 Witam. Panowie jakiś czas temu wymieniłem sobie przednie fotele na poliftowe. wszystko ładnie pięknie tyle że nie mam podłączonego podgrzewania ani pompowanych lędźwi. bo są tam inne wtyczki niż u mnie.no a ze mnie elektryk żadny ;-) korzystając z okazji że moje audi stoi u lakiernika chciałbym coś wyrezac. tyle że nie wiem co z czym mam połączyć. pomocy
Marianex Opublikowano 16 Listopada 2013 Opublikowano 16 Listopada 2013 siemka, ja co prawda mam b6 ale miałem podobny problem, jak kupiłem miałem co prawda podłączone grzanie ale regulacja lędźwi ni hu hu. Okazało się, że ori nie było takich siedzeń i ktoś wymodził sobie takie ale nie podłączył lędźwi. Oczywiście nie miałem kostek z zasilaniem dla lędźwi więc musiałem dorobić wiązkę. Poprowadziłem (+) z listwy pod kierownicą, wlutowałem oczywiście po drodze bezpiecznik(taka wkładka na bezpiecznik) i podłączyłem bezpośrednio pod zasilanie w fotelu. Poprowadziłem kabelek pod wygłuszeniem podłogi i wyszedłem z nim w gnieździe pod fotelem, potem rozgałęziłem do drugiego fotela i masa do karoserii i już jak na razie śmiga tyle, że zasilanie mam podpięte cały czas a nie jak kluczyk podłączę(z tym więcej roboty troszku) z ogrzewaniem musiałbyś podłączyć podobnie ale to już przez włącznik, może znajdziesz jakiś oryginalny. Tak na szybko Audi A4 – schemat podłączenia podgrzewanych foteli | Audi moją pasją ---------- Post dopisany at 21:57 ---------- Poprzedni post napisany at 21:38 ---------- http://a4-klub.pl/wnetrze-99/all-b5-montaz-elektrycznych-foteli-156491/ wątek ideolo dla Cię szukajcie a znajdziecie lędźwie to pryszcz ale jak chcesz mieć grzanie to trzeba dokupić panel od climatronika z przełącznikami do grzania i jak to mówią ryzu, ryzu
pepo99 Opublikowano 16 Listopada 2013 Autor Opublikowano 16 Listopada 2013 tzn ja myślę że z grzaniem nie powinno być większego problemu bo mam ori instalację na grzane d*py. kostka wychodzi z podłogi bo poprzednie fotele też miałem grzane.ale po zakupie poliftowych stołków na razie nie grzeją bo są inne kostki.co do tych lędźwi to dzięki za podsunięcie pomysłu. jutro coś pokombinujemy.bo zima idzie wiec fotele mają grzać jak należy;-)
Marianex Opublikowano 16 Listopada 2013 Opublikowano 16 Listopada 2013 spoko:wink: a no jak tak to problemu nie powinno być, jak wcześniej grzało to i teraz będzie, ja to bym kostki przerobił i tyle z zasilaniem na lędźwie tak jak pisałem nie powinno być problemu - tylko aku odłącz jak będziesz rezać poprowadź zasilanie, kabelek najlepiej zabezpieczyć taką taśmą parcianą. Zimą fajnie mieć grzany stołek tylko podobno na kohones źle to działa
pepo99 Opublikowano 19 Listopada 2013 Autor Opublikowano 19 Listopada 2013 wie może ktoś jaki kabel jest od czego? z tego co kojarzę (poprawcie mnie jeśli się mylę) ale czerwona kostka jest od elektrycznych lędźwi a żółta? jeśli tak to spoko bo już ustaliłem jak pociągnąć wiązkę do tego.teraz kwestia podrzewania bo ja mam w podłodze taką kostkę z 4 kablami . jeśli ktoś umiałby mi to wytłumaczyć łopatologicznie co z czym i do czego ---------- Post dopisany 19-11-2013 at 17:18 ---------- Poprzedni post napisany 18-11-2013 at 18:14 ---------- i co nikt mi nie pomoże?
sokal Opublikowano 20 Listopada 2013 Opublikowano 20 Listopada 2013 Fioletowa poduchy Czerwona elektryka Zielona grzanie A z kabelkologią odsyłam raczej do schematów elektrycznych
pepo99 Opublikowano 20 Listopada 2013 Autor Opublikowano 20 Listopada 2013 dzięki za wytłumaczenie:) a wiesz może który to zacisk 15?
Rekomendowane odpowiedzi