neopl Opublikowano 18 Listopada 2013 Opublikowano 18 Listopada 2013 Witam, kupiłem właśnie Audi A4 Avant B5 po lifcie 1,6 ALZ i mam problem z podłączeniem wężyków podciśnieniowych, które niestety były rozłączone . Mianowicie chodzi i wężyki pod rurą łącząca filtr powietrza z przepustnicą. Pod nią jest zawór EGR z którego wychodzi jeden wężyk podciśnieniowy i nie wiem gdzie ma iść a obok jest taka srebrna okrągła puszka(jakaś męmbrana połączona z pompą powietrza zamontowaną pod prawym nadkolem) i zniej też wychodzi wężyk i nie wiem gdzie ma iść , jeden wolny przychodzi od elektrozaworu koło przepustnicy a jeden można podłączyć do rury idącej z filtra. Niby prosta sprawa dwa wężyki ale który gdzie i z czym ma być podłączony . Będę bardzo wdzięczny jak ktoś mógł bym zerknąć pod maskę u siebie i mi podpowiedzieć gdzie idą te dwa wężyki jeden z EGR a drugi z tej puszeczki srebrnej obok. ---------- Post dopisany at 18:54 ---------- Poprzedni post napisany at 11:50 ---------- na prawdę nikt ? ---------- Post dopisany 18-11-2013 at 08:20 ---------- Poprzedni post napisany 17-11-2013 at 18:54 ---------- super forum .... ---------- Post dopisany at 08:20 ---------- Poprzedni post napisany at 08:20 ---------- super forum ....
bediks Opublikowano 18 Listopada 2013 Opublikowano 18 Listopada 2013 Nie sap bo alz na tym forum są może z 3 sztuki, daj foty o które Ci chodzi to Ci opisze
neopl Opublikowano 18 Listopada 2013 Autor Opublikowano 18 Listopada 2013 Chodzi mi o węzyk czarny z niebieskim paskiem na zdjeciu ktory wychodzi z EGR , i biały który wychodzi z tej puszki obok , gdzie maja iść
bediks Opublikowano 18 Listopada 2013 Opublikowano 18 Listopada 2013 Egr i ta puszka powinny być połączone wężykiem , wystarczy taki gumowy z parcianej otulinie , z 20 cm powinno wystaczyc, to co na zdjęciu wychodzi z puszki srebrnej taki biały plastikowy to go tam nie powinno być, jedyny taki jaki jest u mnie to wychodzi spod rury dolotowej od filtra powietrza i idzie w prawa stronę w okolice kolektora ssącego tam jest elektrozawór jeden z dwóch i do niego ten wężyk jest podłączony
neopl Opublikowano 19 Listopada 2013 Autor Opublikowano 19 Listopada 2013 wielkie dzięki , właśnie o to mi chodziło , tak też podejrzewałem tylko dziwne mi się wydawało żeby egr z ta puszką połączyć ale jak widać tak ma być . Dzięki za pomoc
Rekomendowane odpowiedzi