Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

wycięcie katalizatora i czarny dym

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam. koledzy pomóżcie mi bo wyciałem ostatnio katalizator i od tego momentu auto kopci na czarno jak głupie.przed wycięciem było troche mulaste ale nie kopciło.teraz jest taka sprawa że raz turbo ładnie ciągnie a innym razem ciągnie do 2500 obr/min i nagle czuć jakby coś auto z tyłu trzymało i czarna łuna dymu z tyłu.co może być tego powodem? czy to że puszka w której był katalizator została zaspawana i wsadzona spowrotem, czy to ze turbo moze juz niedomaga i trzeba przeczyścić.

Opublikowano

a ile czasu mineło od kiedy wyciołeś zamiast wydłubać go ze środka katalizator i jak tam korekcje na wtryskach

Opublikowano

A jakieś błędy są ?? Turbo w 1z nie podlega pod czyszczenie (brak zmiennej geometrii) Zrób logi i wrzuć na forum.

Opublikowano

Możliwe, że n75 nawala i auto łapie tryb awaryjny. Jak zgasisz silnik i odpalisz ponownie to ciągnie normalnie?

Rób logi to coś wyjdzie.

Opublikowano
  • Autor

ja tego nie wycinałem tylko mechanik.a jeśli bł by to ten zawór n75 to były by wlaśnie takie objawy? ok postaram sie zrobic logi gdy będe mial czas

---------- Post dopisany 25-11-2013 at 22:51 ---------- Poprzedni post napisany 19-11-2013 at 18:43 ----------

problem został rozwiązany zawór egr nawalony jest, po zaślepieniu go oraz przewodu ciśnieniowego auto jakby odżyło,zrobiło sie żwawe jak nigdy dotąd:decayed: , kopcić też przestało na szczęście.

Opublikowano

kopcenie po wywaleniu kata to norma cala sadza z wydechu leci na droge greenpeace sie ucieszy. :)

Opublikowano
  • Autor

może i się ucieszy ale brak mocy mnie nie cieszył:kwasny:

Opublikowano
kopcenie po wywaleniu kata to norma cala sadza z wydechu leci na droge greenpeace sie ucieszy. :)

Pięć razy przegonisz po wycięciu kata i pajęczyn w wydechu też już nie będzie

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

ja w 1Z od dawna jeżdżę bez kata i faktycznie początkowo sadzą z wydechu walił :decayed: Pozdrawiam Greenpeace :polew::polew: teraz mi kopci zetor bo mi się Intercooler rozszczelnił :kwasny:

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Cześć. Panowie mam takie pytanie czy jak wycinaliście kata to były jakieś problemy z wyjęciem go, bo słyszałem że w 1Z i AHU jest inny układ turbiny i Egr-a niż w AFN i jest go ciężęj wyjąć czy to prawda?

Opublikowano

Ja przyznam że się namordowalem w 1Z bo kat wyjdzie tylko góra. Trzeba wywalic EGR i jego rurke i nawet rurke smarowania turbo a i tak jest ciasno. Ja musiałem ciągnąć za silnik żeby się odchylil i kat wyszedł bo dołem go nie wyjmiesz.

send from HTC

Opublikowano

Kuźwa to niedobrze bo plecionka mi już przepuszcza spaliny a u tłumikarzy w Luboniu krzyknęli mi za wymianę plecionki i wycięcie kata 350 więc bede musiał się z tym sam pomęczyć. Dzięki