Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Górna usczelka przedniej szyby

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, dziś odebrałem auto od lakiernika, który zajął się odpryskiem na krawędzi dachu zaraz nad szybą czołową, moje wątpliwości wzbudza uszczelka, która się tam znajduje, gdyż miałem ją zamontowaną w taki sposób że ta cieńka część zasłaniała szparę pomiędzy dachem, a szybą, przed zabiegiem miałem ją zamontowaną w inny sposób. Wiec mam prośbę czy ktoś mógł by rzucić fotkę uszczelki na szybą, nie wiem czy to ma znaczenie ale chodzi o auto po drugim lifcie. Szukając na forum odnalazłem informację że ta uszczelka powinna być wklejona razem z szybą, a u mnie można ją zdemontować, w dodatku jest cała gumowa, bez stalowego stelażu, to znaczy że nie mam oryginalnej uszczelki?

Opublikowano

Zrób foto i pokaż coś tam nakombinował

Opublikowano

U mnie też przed wymianą szyby była ta uszczelka wklejona. Po wymianie gość 3 razy poprawiał i ciągle zaciekało mi na prawy dywanik po słupku. Okazało się, że uszczelka była tylko wsunięta. Wkurzony ciągłym odstawianiem auta na kilka dni kupiłem uszczelniacz dekarski (:facepalm:) wyczyściłem, odtłuściłem wcisnąłem ten uszczelniacz na to docisnąłem tą uszczelkę i nic mi nie cieknie :decayed:

Jak można 3 razy żle wklejać tą samą szybę :doh: