Gość Opublikowano 24 Listopada 2013 Opublikowano 24 Listopada 2013 Witam! Chciałbym odnowić sobie uchwyty drzwi w mojej a4 b5, chodzi mi o takie elementy . Zastanawiam się, aby użyć do tego BOLL lakier strukturalny do plastiku spray - BOLL - Partnerem każdego auta!. Co sądzicie? Jakie są wasze sugestie co do przygotowania materiału do malowania ?
djzak Opublikowano 24 Listopada 2013 Opublikowano 24 Listopada 2013 poszukaj w tematach a4 b6 tam jest duzo zeczy co odnawiaja...ale musisz zetrzec powloke stara odtluscic kupic farbe matowa i najlepiej podklad do plastikow zeby sie lepiej trzymalo ..
michałswd Opublikowano 24 Listopada 2013 Opublikowano 24 Listopada 2013 Czesc kolego nie dawno ze znajomy odnawialismy plastiki plastidipem w kolorze czarny mat wyszlo idealnie struktura jest bardzo zblizona do oryginalnej jest lekko porowata, szorstka i matowa W tym wypadku bialy mat Oczywiscie przed malowaniem przygotuj powierzchnie , pozbadz sie resztek luszczacej sie struktury nastepnie maluj 3x nakladajac cienkie warstwy
Gość Opublikowano 24 Listopada 2013 Opublikowano 24 Listopada 2013 plastidip ciekawe czy sprawdzi się w miejscu, gdzie często ręką się przeciera, bardziej przydatny się do miejsc nie narażonych na wycieranie.
michałswd Opublikowano 24 Listopada 2013 Opublikowano 24 Listopada 2013 Mam dosc duza stycznosc z Pdipem , kolega zajmuje sie wrapowaniem itp dosc nowymi zabiegami , bardzo ciezko jest "wytrzec " plasti dip musialbys naprawde sie nameczyc zeby to zrobic, co jest mozliwe to przetarcie powloki np paznokciem lub zamkiem z kurtki Przy przetarciu jak wyzej zostaje tylko kreska , wtedy masz mozliwosc bez wyciagania malowanego elementu zrobienie reperaturki np cienkim pedzelkiem i znowu nic nie widac Duzo trwalsza okaze sie folia np gruboscienna matowa jednak na tak mocno gietych elemntach moze byc problem z jej poprawnym nalozeniem . Zdecydowanie najlepszym rozwiazaniem jest hydrografika ale to nie oplacalny biznes
KUBAS2012 Opublikowano 24 Listopada 2013 Opublikowano 24 Listopada 2013 Witam W swoim byłym aucie miałem to samo. Autko Seat Cordoba tak samo schodziła i powycierała się stara farba, więc zdarłem ją do końca lekko zmatowałem i prysnąłem czarnym matem... lecz po pewnym czasie ten czarny mat w miejscu częstego łapania ręką zaczął się świecić, tak jakby powycierał się czy też wypolerował
Gość Opublikowano 24 Listopada 2013 Opublikowano 24 Listopada 2013 Wydaje mi się ze jednak najlepszym rozwiązaniem będzie lakier strukturalny do plastiku
d4widoV Opublikowano 24 Listopada 2013 Opublikowano 24 Listopada 2013 a ja powiem Wam, ze mialem podobny problem z plastkiem ktore jest wokol lewarka biegow (tiptronic w moim przypadku), nie jestem malarzem ani jak kiedys czegos probowalem... to mi to nie wychodzilo ale, że lubię polerke i te sprawy, postanowilem odnowic ten plastik: - papier 500 zeby zeszla ta warstwa jakby gumowa/ochronna - ta co wlasnie szpeci plastik jak sie ubije - papier 1500/2000/2500 - dla wyglaskania powierzchni - na koniec pasta scierajaca i finiszowa - efekt na zdjeciach (na obu sa efekt przed i po tylko w roznych swiatlach) zabieg wyglada identycznie jak renowacja lamp
Rekomendowane odpowiedzi