Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B5] miejce na radio CB

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przymierzam sie do kupna radyjka CB i chciałbym sie kilku rzeczy dowiedziec:D

1). interesuje mnie gdzie wozicie swoje radyjka w samochodzie,

2). jesli antena jest magnesówka umieszczona na dachu nad bagarznikiem (avant) i antena wychodzi z wnetrza samochodzu gdzies w okolicy zawiasów klapy tylnej to jaka musi by długosc tego przewodu antenowego??

3). czy da sie zmieścic jakies radio CB do pólki umieszczonej ponizej kierownicy po lewej jej stronie??

4). gdzie prowadzicie przewód antenowy ??jesli radio jest umieszczone np w połce w drzwiacha antena na dachu (avant) magnesówka??

5). juz ostatnie to co myslicie o tym radiu??

http://www.allegro.pl/item408332651_radio_cb_alan_109_antena_midland_18_244_oryginal.html#photo

dodam ze NIE promuje tu konkretnego sprzedawcy tylko pytam o opinie na temat tego radia :)

Opublikowano

ja wsadzilem unidena 520 i lezy idealnie w tym schoweczku o ktorym mowisz... tylko ze trzeba bylo wyciagnac ten gumowy "dywanik"....

Opublikowano

pułeczka ta dokładnie sprawdza się jako kieszeń cb radio chyba każdy z nas tam włożył swoje radio :tongue4: co do puszczenia kabelka to ja za pierwszym razem puściłem dołem razem z wiązką i 4.5 metra kabla wystarczyło na styk (antenka na magnes) teraz zmieniłem antenkę montowaną na stałe i kabla było potrzeba mniej bo puściłem go podsufitką wyciągnąłem go z tyłu i koło zawiasu w klapie wyprowadziłem na zewnątrz i tak prawdę powiedziawszy to na magnesówkę bym się już nie przerzucił :decayed:

Opublikowano

planuje wstawić do swojego A4 radyjko i wpadłem na pomysł aby dać je po lewej stronie kierownicy. Wyjąć imitacje drewna i w jego miejsce wstawić CB. Resztę miejsca dosztukować pociętą listewką ze szrotu.

miejsce_na_CB.jpg

Czy ktoś sprawdzał wymiary wew. lub ma juz zainstalowane w ten sposób radyjko?