areckid Opublikowano 24 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2007 No własnie. To i tak taniej niż w Szczecinie. Tu chcieli:500 zł ori scyzoryk z dorobieniem bagnetu 200 odczytanie kodu (chyba, ze masz przywieszkę - ja nie mam) 100 programowanie i też czekasz. Jeśli ktoś zna tańszy sposób...? Dodam, ze przekładanie nie wchodzi w grę, bo mówimy o dorobieniu dodatkowego kompletu. Zapytaj tego zawodnika w Weglobudzie przy Turzynie. Kiedys dorabial mi dodatkowy kluczyk do VW zczytujac kody immobilisera z ori kluczyka (nie-scyzoryk) za 150zl od reki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SLOVIAN Opublikowano 24 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2007 Oryginalny transponder nie działał,wiec gosciu dał swój i go od razu zaprogramował,musiał jednak mieć klucz który odpala fure,ten zwykły.Przykleiłem go do scyzoryka ,w srodku i doeobił mi grot od razu. Cała zabawa trwała 10 min,koszt jak mówiłem 120pln,całość.Otworzyłem nim fure,odpaliłem i jezdze. A to fotki scyzoryka: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorp Opublikowano 25 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2007 Slovian, czyli jak rozumiem po zaprogramowaniu obsługujesz tym drugim dorobionym transponderem centralny zamek i alarm? Jeśli udałoby się to bajka, bo dodatkowy klucz z immo mam. Możesz zerknąć na dorobiony transponder, jakiś numer? firma? cechy? cokolwiek? Jeszcze coś. Podobno w A4 po lifcie`99 jest gorzej z transponderami, trudniej dobrać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matekxxx Opublikowano 25 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2007 Dzis sie dowiadywalem w Aso bo tez musze dorobic.Niestety szukam dalej bo tam sobie krzykneli za grot 200zl do tego pilot 200zl +150zl kodowanie.elo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mark4 Opublikowano 24 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2007 Kilka miesięcy temu byłam w warsztacie w Wa-wie na Grochowskiej załatwiałem dorabianie klucza do skuterka i zapytałem z ciekawości ile kosztuje dorobienie klucza do A4 bez pilota , facet włożył klucz do maszynki która odczytała jakieś kody potrzebne podobno w razie konieczności uruchomienia samochodu fachmanom bez kluczyka , a dorobienie drugiego 170 zeta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość spedyt Opublikowano 24 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2007 facet włożył klucz do maszynki która odczytała jakieś kody Ta maszynka czyta kod immo i od razu programuje nowy transponder. Za dorobienie i zaprogramowanie zwykłego klucza 150 Coś takiego: http://moto.allegro.pl/item198974743_programator_transponderow_immo_kluczy.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobra7 Opublikowano 24 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2007 Jest kilka rodzajów transponderów, te starsze można dowolnie klonować i dlatego mając jeden działający dorabiacze kluczy mogą to zrobić. W nowszych są pestki jednokrotnego programowania ( podobno są już maszynki do ich czyszczenia ) i te trzeba dopisywać do auta, mając odpowiedni transponder i vag i kod dostępu można samemu dokodować kluczyk. Procedury są dostępne w sieci, kod pin też można wydobyć z auta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcolm25 Opublikowano 30 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2007 facet włożył klucz do maszynki która odczytała jakieś kody potrzebne podobno w razie konieczności uruchomienia samochodu fachmanom bez kluczyka , a dorobienie drugiego 170 zeta. Ta maszynka czyta kod immo i od razu programuje nowy transponder. Za dorobienie i zaprogramowanie zwykłego klucza 150 No wporzadku. Ale tak da sie zrobic jedynie z kluczami od A4 ponizej 1998 roku. Od 1998 roku byly juz kodowane klucze ktore mozna jedynie dorobic w ASO. Probowalem u dorabiaczy w Polsce i w U.K. i wszystcy odsylaja mnie do ASO ;( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wit.s Opublikowano 31 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2007 wszystcy odsylaja mnie do ASO Da się dorobić. Rocznikowo mamy ten sam model (inne silniki), ale od ręki dorobili mi w Wawie kluczyk nie scyzoryk (taki chciałem) i proponowali też scyzoryk. Bez zadnych problemów, tutaj http://www.pogotowie-zamkowe.pl/ Nie pamiętam tylko ile zapłaciłem (coś mi świta, ze sporo) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi