Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Demontaż zacisow hamulcowych

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jakie polecacie tarcze i klocki hamulcowe do A4 b8 Awanta z 2008 roku ? Silnik 2.0 diesel, 143 KM.

Powoli zbliza sie moment wymiany i chcialbym zamontowac cos lepszego od stantardowych, zeby byly bardziej wydajne, po prostu autko, zeby lepiej hamowalo. Nie chce niczego typowo sportowego, ale jak sa jakies tarcze i do nich klocki, powiedzmy o wlasciwosciach pomiedzy normalnymi, a sportowymi, to takie cos wlasnie by mnie intersowalo.

Czy ktos sie orientuje albo aktualnie jezdzi na takim ustawieniu i jest zadowolony? Bardzo prosze o info jaka firma, oznaczenie czesci i cena, jaka wyszla za komplet.

Pozdro :)

Opublikowano

:facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm:

mam B8, jestem za***isty i nawet nie napisze jaki mam dokładnie silnik

Kolego to jest forum a nie wróżenie w TVN-ie wróżki Semiry

Opublikowano

Tarcze Otto Zimmermann. Klocki Ferodo Premier

Opublikowano

Dziekuje bardzo za odpowiedz.

Odnosnie tarcz Zimmermanna, to jakies konkretne mam szukac?

Sorry, ale obecnie poza krajem i slaby internet, wiec nie moge sie nawet zorientowac czy maja rozne modele w zaleznosci od twardosci, czy innych kryteriow... stad tez moje pytanie.

Opublikowano

możesz zapodac gładkie lub perforowane

wybód nalezy do Ciebie

Opublikowano

Dzieki za szybka odpowiedz. Teraz tylko kupic i wymienic :)

Przed chwila znalazlem info o tarczach i klockach firmy EBC. Czy ktos cos o nich slyszal? Np. taki zestaw: tarcze Turbo Groove i klocki zielone.

Co o tym sadzicie?

Opublikowano

odpusc sobie

Opublikowano

Dzieki.

@devastation, widze w Twoim podpisie, ze zajmujesz sie elementami hamulcowymi. Handlujesz nimi tez? Jesli tak, moze moglbys mi wyslac na PW oferte calego kompletu na przod i tyl tarcz hamulcowych Zimmermanna i klockow Ferodo Premium?

Opublikowano

jakiej srednicy masz tarcze na przodzie ?

Opublikowano

Nastepny weekend wracam i dopiero wtedy bede mogl sprawdzic. Jeszcze jak mi powiesz gdzie i jak to sprawdzic ? :)

Opublikowano

zrób zdjecie zacisku i będzie wiadomo

Opublikowano

Ok, po moim powrocie wrzuce zdjecie.

---------- Post dopisany 03-04-2013 at 12:48 ---------- Poprzedni post napisany 23-03-2013 at 22:15 ----------

Wrzucam zdjecia przedniego zacisku. Mam nadzieje, ze o takie chodzilo :)

20130403_112142.jpg

20130403_112101.jpg

Opublikowano

zacisk Ate, tarcza 314/25 mm

Opublikowano

Dzieki.

Handlujesz tarczami i klockami? Moglbys mi podeslac oferte kompletu przod + tyl tarcze Zimmermanna oraz klocki przod + tyl Ferodo Premier lub DS ?

Co do tarcz to te o lepszych wlasciwosciach, nie mam pojecia czy gladkie, czy perforowane sa lepsze ;)

---------- Post dopisany 06-04-2013 at 18:34 ---------- Poprzedni post napisany 03-04-2013 at 20:05 ----------

No dobra, ale gdzie kupic te tarcze?

Przeszukalem cale alledrogo i nikt nie wystawia aktualnie Zimmermanna w rozmiarze 314/25.... a ze troche odbilem temat z innych wazniejszych powodow, to nie moge czekac na realizacje zamowienia ponad 14 dni...

Sa na forum osoby, ktore handluja tarczami/klockami i maja takie co mnie by interesowaly na stanie?

Opublikowano

Zmien sobie hamulce na 320/30 mm

Jak chcesz to mam kpl

Opublikowano

Rozumiem, ze musialbym wymienic tez zaciski z przodu? Czy cos jeszcze?

Jaki to bedzie dodatkowy koszt?

Opublikowano

Calosc 1400zl.

Nowe tarcze i klocki. Plyn hamulcowy Ate Typ200

Opublikowano

Jakie dokladnie tarcze i klocki?

I ponawiam, trzeba bedzie cos dodatkowo wymienic? Czy reszta zostaje bez zmian i te wieksze tarcze i klocki wpasuja sie pod to co jest obecnie?

Opublikowano

Tarcze Otto Zimmermann klocki Ferodo. Wszystko nowe

Wszystko jest P&P.