deejayluk Opublikowano 29 Listopada 2013 Opublikowano 29 Listopada 2013 Witam Mam pytanie, zauważyłem, że na tylnej belce wisi mi pasek/opaska/guma. Nie wiem za bardzo co to jest, bo zauważyłem przed pracą i nie miałem zbytnio czasu się temu przyjrzeć. Może mógłby ktoś mi pomóc i napisać co to jest i jakie spełniało to zadanie. Dziękuje bardzo za pomoc i wrzucam fotkę 20131129_101120.jpg | | Fotki, Zdjcia, Obrazki Fotosik.pl Edit: znalazłem fotkę innej belki i widzę, że jest to połączone z tym cienkim drążkiem Pytanie czy da się taką opaskę kupić ? jeśli nie to co zastosować i z jaką siłą powinno być to połączone. I jaką funkcję ma to spełniać http://img14.tablica.pl/images_tablicapl/94288327_1_644x461_belka-tyl-audi-a4-kombi-grodzisk-mazowiecki.jpg
Fido Opublikowano 29 Listopada 2013 Opublikowano 29 Listopada 2013 Ten pręt to stabilizator. Opaska jest po to by nie wpadał w niepotrzebne drgania podczas jazdy. Takie szerokie opaski dostaniesz w motoryzacyjnym.
deejayluk Opublikowano 29 Listopada 2013 Autor Opublikowano 29 Listopada 2013 Czy opaska może być materiałowa? dzwoniłem do sklepów i gumowych nie mają, a mam szansę dostać opaskę materiałową.
trepek Opublikowano 29 Listopada 2013 Opublikowano 29 Listopada 2013 Ten pręt to stabilizator.Opaska jest po to by nie wpadał w niepotrzebne drgania podczas jazdy. Takie szerokie opaski dostaniesz w motoryzacyjnym. Ja mam takie dwie opaski oraz w belce, pomiedzy paskami, jest klocek gumowy. Ktos wie po co on jest?
trepek Opublikowano 29 Listopada 2013 Opublikowano 29 Listopada 2013 Ale ten klocek gumowy jest w belce i nie ma fizycznego kontaktu z paskami.
deejayluk Opublikowano 2 Grudnia 2013 Autor Opublikowano 2 Grudnia 2013 czy może ktoś zrobić fotkę jak ma być ten pasek założony? chodzi mi o to czy idzie on dookoła tylniej belki czy tylko jest przyczepiony od góry do belki na mocowaniu, tak jest w przypadku Audi A6, nie wiem czy u nas w A4 jest tak samo z tego co widze, to w A4 jest chyba dookoła belki http://www.auto-domi.home.pl/male5/CIMG2388%20(Kopiowanie).jpg
Fido Opublikowano 2 Grudnia 2013 Opublikowano 2 Grudnia 2013 Dookoła. Tylko uważaj na te przewody byś ich nie ścisnął. ---------- Post dopisany at 14:58 ---------- Poprzedni post napisany at 11:07 ----------
deejayluk Opublikowano 2 Grudnia 2013 Autor Opublikowano 2 Grudnia 2013 ok dzięki sprawdze, ale wydaje mi się, że nie widziałem żadnych przewodów u mnie pod belka, co zresztą widać w pierwszym poście na zdjęciu mojej belki
Fido Opublikowano 2 Grudnia 2013 Opublikowano 2 Grudnia 2013 Dalej nie podpowiem bo B5 dawno sprzedana.
Rekomendowane odpowiedzi