Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

ShadowLine/Q3.0V6TDI/282KM-554NM/RSgrill+cupra/black lights/4xUlter 90mm/BOSE/Carbon5D/RECARO alcantara/H&R -45mm/19"x9"et33 S5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dobrze, że program zrobiony bo 4 rury zobowiązują :)

Auto wygląda naprawdę porządnie :naughty:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Hmm z tego co się orientuję to w 3.0 TDI - A4, A5, A6 - po programie spadki mocy na kołach to 70 - 85. Fabrycznie jest zdaje się też ponad 70. W innych 4x4 np. Imprezach chyba zdarza się i po 100, a Cayenne i 180, z tego co kojarzę. Ale jak masz jakieś fajniejsze wykresy z 3.0 TDI, to chętnie zobaczę i wezmę pod uwagę przy następnych korektach :wink:

co do spadku mocy to parę dni przede mną było Audi Q7 6.0 i widziałem wykres to spadek był w granicach 80km a u mnie w granicy 60km :(

końcówki robią robotę i jeszcze ta polerka :slina: muszę u siebie tak zrobić :decayed:

jak wygląda teraz u Ciebie spalanie?

Opublikowano
  • Autor
Hmm z tego co się orientuję to w 3.0 TDI - A4, A5, A6 - po programie spadki mocy na kołach to 70 - 85. Fabrycznie jest zdaje się też ponad 70. W innych 4x4 np. Imprezach chyba zdarza się i po 100, a Cayenne i 180, z tego co kojarzę. Ale jak masz jakieś fajniejsze wykresy z 3.0 TDI, to chętnie zobaczę i wezmę pod uwagę przy następnych korektach :wink:

co do spadku mocy to parę dni przede mną było Audi Q7 6.0 i widziałem wykres to spadek był w granicach 80km a u mnie w granicy 60km :(

końcówki robią robotę i jeszcze ta polerka :slina: muszę u siebie tak zrobić :decayed:

jak wygląda teraz u Ciebie spalanie?

Tankuje ok. 44L i robię na tym 400-450km po mieście.

Trasa ok. 7L/100km

Opublikowano

to mniej niż mi :facepalm: a rozmyślałem nad zakupem 3.0, większa frajda z jazdy

Opublikowano

kurde...jakby moje b7 tak wyglądało....piękny....

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Kolego jaki to jest dokładnie felunek? Bardzo mi się podobają, możesz podać jakiś link albo nazwę, podejdą do a4 b6

• 1 rok później...
Opublikowano
  • Autor

Kolego jaki to jest dokładnie felunek? Bardzo mi się podobają, możesz podać jakiś link albo nazwę, podejdą do a4 b6

To są S-linowe felgi o oznaczeniu 4E0 601 025 AB. Jasne, że pasują do B6. Z resztą jak każde, które do B7 :wink:

--------

Trochę mnie tutaj nie było, a coś tam się u mnie działo, niestety niekoniecznie to co chciałbym robić, bo wymieniałem dwumas + sprzęgło, a później rozsypał się wirnik turbo i drobiazgi zabiły intercoolery, więc było sporo roboty, na szczęście wszystko zrobione już jakiś czas temu i jest okej :) Przed sezonem odnowiłem felgi malowaniem systemowym w Rykach. Ciągle nie mogę się zabrac za montaż BOSE, które lezy u mnie juz ponad rok...

Kilka świeżych fot:

new3.jpg

new1.jpg

new4.jpg

image.jpg

W końcu zamontowane kompletne BOSE z przodem podpiętym pod wzmacniacz + blendy z logo :)

bose2.jpg

bose3.jpg

bose1.jpg

Odbłyśniki reflektorów pomalowane w czarny mat, wywalone pomarańozowe plastiki kierunkowskazów i w kierunki włożone Osram chrome - gdyby ktoś potrzebował to powiem jak wsadzić żarówki BAU15s zamiast BA15s ;)

reflektor1.jpg

reflektor2.jpg

reflektor3.jpg

W międzyczasie w aucie wymieniona przekładnia i pompa wspomagania, jakby ktoś szukał to mam już sprawdzone namiary ;)

Edytowane przez Bruuuum

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Kolego lusterka malowałeś czy kupiłeś gotowe w srebrnej satynie?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Lusterka jeszcze za Niemca kupione w takim kolorze, nie malowane.

Opublikowano

jakich preparatów używasz do lakieru że się tak świeci ?

ta dokładka z s4 + 2x dwururka mnie korci

jaki jest ich rozmiar ?

Opublikowano
  • Autor

jakich preparatów używasz do lakieru że się tak świeci ?

ta dokładka z s4 + 2x dwururka mnie korci

jaki jest ich rozmiar ?

Używam AngelWaxa Dark Angel do czarnych lakierów, z czarnym pigmentem.

Rozmiary końcówek ϕ90mm każda.

Opublikowano

Hej kolego,piękna furmanka. Masz jakiś film jak odpycha się to cacko?

Opublikowano
  • Autor

Mam trochę filmików z kamerki, ale to na priv, bo z publicznych dróg :D

Opublikowano

Świetne auto. Tył wygląda po prostu obłędnie.

Opublikowano
  • Autor

Pora dokończyć wizualnie przód auta. Grill RS i dokładka Cupra do montażu.
Ramka grilla pójdzie w czarny kolor nadwozia (swoją droga nie wiedziałem, że ramki grilla rs nie są chromowane, tylko matowe), a dokładka cupry w szarość jak dokładka z tyłu. Grill trafił się w dobrej cenie i stanie praktycznie jak nowy.Przygotowałem sobie wizualizacje w photoshopie, powinno wyjść ładnie, wrzucę foty po skończeniu :)

grill.jpg

grill2.jpg

dok_adka.jpg

Wizualizacja jak ma to wyjść:
2016projekt_efekt_przod.jpg

Edytowane przez Bruuuum

Opublikowano

Pora dokończyć wizualnie przód auta. Grill RS i dokładka Cupra do montażu.

Ramka grilla pójdzie w czarny kolor nadwozia (swoją droga nie wiedziałem, że ramki grilla rs nie są chromowane, tylko matowe), a dokładka cupry w szarość jak dokładka z tyłu. Grill trafił się w dobrej cenie i stanie praktycznie jak nowy.Przygotowałem sobie wizualizacje w photoshopie, powinno wyjść ładnie, wrzucę foty po skończeniu :)

grill.jpg

grill2.jpg

dok_adka.jpg

Wizualizacja jak ma to wyjść:

2016projekt_efekt_przod.jpg

Po części dzięki temu, że jest matowy to zyskuje na wyglądzie :)

Tak w ogóle to słuszny mod :naughty:

Opublikowano

Za ile $ udało Ci się dorwać grill i gdzie jak można wiedzieć ? Poszukuje tez takowego ale nic ciekawego mi nie wpadło w ręce :D

Opublikowano
  • Autor

Po części dzięki temu, że jest matowy to zyskuje na wyglądzie

Tak w ogóle to słuszny mod

Fakt, lepiej wygląda niż chrom i nie będzie problemów z malowaniem

Za ile $ udało Ci się dorwać grill i gdzie jak można wiedzieć ? Poszukuje tez takowego ale nic ciekawego mi nie wpadło w ręce :D

Tysiąc, od gościa sprowadzającego grille z Niemiec. Dobra cena, przy 2400-2500 obecnej w aso. Przy odsprzedaży starego wychodzi kilka stówek koszt, więc nie ma tragedii ;) Warto szukać na ebay.de, ebay.it, ebay.es, ebay.fr, itp.

Opublikowano

Tysiąc, od gościa sprowadzającego grille z Niemiec. Dobra cena, przy 2400-2500 obecnej w aso. Przy odsprzedaży starego wychodzi kilka stówek koszt, więc nie ma tragedii ;) Warto szukać na ebay.de, ebay.it, ebay.es, ebay.fr, itp.

Podał byś namiary na tego gościa ? :)

Opublikowano
  • Autor

Podał byś namiary na tego gościa ? :)

Podesłałem na priv żeby nie robić reklamy, sprawdź skrzynkę

Edytowane przez Bruuuum