Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Bagnet oleju w Audi A4 B8 2.0 TDI

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam taki o to problem. Zapaliła mi się żółta kontrolka czujnika poziomu oleju czyli jego minimalny poziom. Dolałem ok 0,7 litra odpalam silnik a tam dalej ta sama kontrolka ze wskazaniem uzupełnienia poziomu oleju. Czy mógł się zawiesić czujnik ???

Przejedź się nim, potem niech chwilę postoi i powinno być ok
Opublikowano

Witam

Mam taki o to problem. Zapaliła mi się żółta kontrolka czujnika poziomu oleju czyli jego minimalny poziom. Dolałem ok 0,7 litra odpalam silnik a tam dalej ta sama kontrolka ze wskazaniem uzupełnienia poziomu oleju. Czy mógł się zawiesić czujnik ???

Jesli kontrolka nie zgasnie, podlacz VCDS'a czy bledu jakiegos nie wywalilo.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano

Witam wszystkich.Kurcze mam dokładnie taki sam problem.Zapaliła się kontrolka oleju z komunikatem o dodaniu 1 lit,oleju.Zrobiłem to i lampka nie zgasła a poziom oleju w dalszym ciągu jest na minimum.Dodam że pojawiło się to w drodze ok.400 km.od domu(Łódź).Nie mam możliwości sprawdzenia bagnetem serwisowym ponieważ go nie posiadam.Mniemam że czujnik ciśnienia oleju do wymiany ale poproszę o pomoc was drodzy forumowicze

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

http://cloud.tapatalk.com/s/5833fac840d82/AUDI_sprawdzanie_poziomu_oleju.pdf

Myślę że jest tu podane wszystko jak na dłoni przez serwis audi. Pozdrawiam

Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka

:thumbup1: :thumbup1:

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam. Przymierzam się do wymiany oleju i chcę to zrobić sam. Mam pytanie; czy na załączonym zdjęciu(link http://www.fotosik.pl/zdjecie/c63175d8d3556294)miejsce zaznaczone strzałką służy sprawdzania miarką oleju? Jeśli tak to jaką najlepiej zastosować miarkę i jak z niej odczytywać właściwy poziom. Poziom oleju, który pokazuje MMI nie jest dokładny i jest na ciepłym silniku, a więc bagnet jest najbardziej dokładny. Od razu przy wymianie oleju chciałem zdjąć miskę olejową w celu zajrzenia do słynnego imbusika. Czy jest problem aby w CAGA do niego dotrzeć?

Edytowane przez resiak82

Opublikowano

Witam. Przymierzam się do wymiany oleju i chcę to zrobić sam. Mam pytanie; czy na załączonym zdjęciu(link http://www.fotosik.pl/zdjecie/usun/9uM2OOn1x7OzojyOEZcxghGto~DPI3)miejsce zaznaczone strzałką służy sprawdzania miarką oleju? Jeśli tak to jaką najlepiej zastosować miarkę i jak z niej odczytywać właściwy poziom. Poziom oleju, który pokazuje MMI nie jest dokładny i jest na ciepłym silniku, a więc bagnet jest najbardziej dokładny. Od razu przy wymianie oleju chciałem zdjąć miskę olejową w celu zajrzenia do słynnego imbusika. Czy jest problem aby w CAGA do niego dotrzeć?

Wlej 4.7l i bedzie idealnie :-) ja w caga u siebie zmienialem i wlalem 4.7 to mialem pod max na miarce.

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Czyli nie ma sensu się bawić w bagnet? A jeśli zwale całą miskę to nie wejdzie wtedy trochę więcej?

Opublikowano

Czyli nie ma sensu się bawić w bagnet? A jeśli zwale całą miskę to nie wejdzie wtedy trochę więcej?

Ja bylem u kolegi i on mial kompresor z banakiem to wypompowalismy olej. Wlalem 4.7 litra i bylo idealnie. Niestety nie wiem jak będzie jak cala miske zrzucisz. Kupilem bagnet ale zgadza sie z tym co mmi pokazuje wiec juz z niego nie korzystam za bardzo takze nie wiem czy jest sens kupowac.

Opublikowano

Ja bylem u kolegi i on mial kompresor z banakiem to wypompowalismy olej. Wlalem 4.7 litra i bylo idealnie. Niestety nie wiem jak będzie jak cala miske zrzucisz. Kupilem bagnet ale zgadza sie z tym co mmi pokazuje wiec juz z niego nie korzystam za bardzo takze nie wiem czy jest sens kupowac.

Jaki bagnet zakupiłeś? Czy on był przeznaczony do wsadzania do w miejsce które zaznaczyłem strzałką na foto?

Opublikowano

Bagnet kupilem w intercarsie cos za 80 czy 90zl. Wklada sie go tam gdzie teraz jest zaslepka.

Opublikowano

Bagnet kupilem w intercarsie cos za 80 czy 90zl. Wklada sie go tam gdzie teraz jest zaslepka.

Dzięki kolego na informację

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Witam

A rozgrzałeś olej po dolewce?
Opublikowano

Dobrze wiedzieć, a do kontroli zdejmujesz pokrywę? Bo się zastanawiam, czy nie kupić pokrywy z B7, z otworem na bagnet. Pytanie czy otwór jest tam gdzie trzeba i czy ona w ogóle będzie pasować? Ktoś wie?

Opublikowano

Pokrywę zdejmuje do kontroli.

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam. Zakupiłem bagnet z allegro i niestety wchodzi tylko jakieś 30 cm i jest opór. Nie chcę na siłę wpychać gdyż się obawiam że to nie wyciągnę.  Czy w dobre miejsce to w ogóle wkładam?

20170823_125059-800x450.jpg

Opublikowano

Czy ktoś miał problem też z wsadzeniem miarki? Wsadziłem drut stalowy i jest to samo na ok 30 cm opór. Wygląda na to że ktoś wcześniej coś tam musiał wkładać i mu po prostu zostało. Pytanie może ktoś z kolegów przerabiał takie coś i wie jak się pozbyć tego z rurki? Jest możliwość wymiany całej rurki?

Edytowane przez resiak82

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
W dniu 25.08.2017 o 12:39, resiak82 napisał:

Czy ktoś miał problem też z wsadzeniem miarki? Wsadziłem drut stalowy i jest to samo na ok 30 cm opór. Wygląda na to że ktoś wcześniej coś tam musiał wkładać i mu po prostu zostało. Pytanie może ktoś z kolegów przerabiał takie coś i wie jak się pozbyć tego z rurki? Jest możliwość wymiany całej rurki?

Jeśli masz opór to napewno coś jest w środku , ponieważ drut czy miarkę masz giętką . Podsyłam Ci tutaj link z rurką która jest wymienna :)

http://allegro.pl/rurka-miarka-oleju-2-0tdi-a4b8-a5-q5-03l103634m-i6820965362.html

• 9 miesięcy temu...
Opublikowano
W dniu 25.08.2017 o 12:39, resiak82 napisał:

Witam. Dzisiaj odebrałem bagnet zamówiony na allegro, ten sam problem, wchodzi jakieś 3/4 długości i dalej nie chce.

Audi allroad 2.0 tdi CGLC 2014r

Może niektóre rurki uniemożliwiają wkładanie miarek?

Opublikowano
5 godzin temu, jaro-k2 napisał:

Witam. Dzisiaj odebrałem bagnet zamówiony na allegro, ten sam problem, wchodzi jakieś 3/4 długości i dalej nie chce.

Audi allroad 2.0 tdi CGLC 2014r

Może niektóre rurki uniemożliwiają wkładanie miarek?

Kolego, mi się udało. Trzeba próbować góra dół i wejdzie do końca. Myślałem że jest czymś zapchana, ale kamerka endoskopowa wjechała mi do samej miski?