Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Bagnet oleju w Audi A4 B8 2.0 TDI

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie wyświetla żadnego komunikatu, czyli teoretycznie jest ok - chyba, że... akurat kilka dni temu włączył mi się serwisuj mnie kolego (że mam wymienić olej) jadę w środę za tydzień, czy to może mieć wpływ na komunikaty?

---------- Post dopisany at 21:59 ---------- Poprzedni post napisany at 15:53 ----------

Jadę rozgrzewam do 90stopni (tdi), wyłączam silnik (stojąc na równej powierzchni), odczekuję 2 minuty i pokazuje mi się stan oleju.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Muszę dolać oliwy do silnika.

Pytanko w tej kwestii :

Wszystko jedno jaki olej to bedzie pod warunkiem ze bedzie to 507 000 (dla DPFa) ???

Nie wiem jaki mam obecnie wlany olej.

Co robić w temacie ?

Opublikowano

jak to nei wiesz ?

nie masz naklejki, ani kopii faktury ?

wierzyc mi sie nie chce

na pewno ?

Opublikowano

No nie mam naklejki :/

Faktur tez zadnym nie posiadam z wymian oleju :/

Nawet karteczki na druciku ni ma :/

Wiec sie zastanawiam ....

Opublikowano

Wlej Castrola EDGE 5w30 i na pewno nic mu się nie stanie:wink:

Opublikowano

Zamówiłem już Motula Specifica 5W30 507.00 - wymienie całość, będzie spokój ;)

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Jak masz dpf to lepiej motul 8100 x-clean+ c3 5w30 on ma tez 507/00 i 504/00 ja taki lele do tiguana na cr jak i do swojego ppd

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Mam bagnet pomiarowy lecz w menu CAR nie pojawia się funkcja OIL. Czy jest możliwe że w ogóle nie ma elektronicznego pomiaru poziomu oleju? Mam spolszczone menu a czytałem gdzieś że po takiej 'operacji' komputer czasem gubi jakieś funkcje. Dodatkowo - zrobiłem po wymianie ok 2300 km i po bagnecie wychodzi mi że nie wziął ani grama oleju. Czy to możliwe?

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Mam bagnet pomiarowy
Możesz podać jak wejść w posiadanie takiego bagnetu ? Nie wierzę tym elektronicznym popierdółkom :kwasny:
Opublikowano

Mam bagnet pomiarowy

Możesz podać jak wejść w posiadanie takiego bagnetu ? Nie wierzę tym elektronicznym popierdółkom :kwasny:

http://allegro.pl/niemiecki-serwisowy-bagnet-miarka-oleju-audi-vw-i5341403830.html

Opublikowano

Ciekawostka z tym bagnetem sewisowym. Ale chyba wszystko sproadza sie do tego żeby wydoić klijenta do ostatniego GROSZA.

Prosze o wytłumaczenie mi jednej kwestii. Jak w FIS-ie odpalić ten poziom oleju? Ja próbowałem już kilka razy i nie moge. Jak najbardziej w MMI pokazuje mi się poziom oleju w opcji CAR ale nie mogę sobie poradzić z tą opcją podniesienia maski w samochodzie, chyba że robięć coś niepokoleji. Jeszcze jedno pytanie czy po zakupie tego bagnetu serwisowego można z nim normalnie jeździć czy służy on tylko do pomiaru i trzega tą śmieszną zaślepkę zakładać????????????????

Edytowane przez ELA7V30

Opublikowano

Też nigdy nie udało mi się tego zobaczyć na zegarach, a kombinowałem na różne sposoby. Wskaźńik pewnie wozisz z sobą. -:)

P.S. Już zobaczyłem. Trochę cierpliwości przy otwartej masce trzeba zachować i się pokaże. :D

Edytowane przez vvalery

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Jak sprawdzic czy da sie u mnie aktywowac poziom oleju na MMI? Mam bagnet a nie mam OIL w CAR. W misce jakis tam czujnik jest.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Też nigdy nie udało mi się tego zobaczyć na zegarach, a kombinowałem na różne sposoby. Wskaźńik pewnie wozisz z sobą. - :)

P.S. Już zobaczyłem. Trochę cierpliwości przy otwartej masce trzeba zachować i się pokaże. :D

i sie nie chce nic wyswietlic na zegarach ... co znaczy troche cierpliwosci ?

Opublikowano

Też nigdy nie udało mi się tego zobaczyć na zegarach, a kombinowałem na różne sposoby. Wskaźńik pewnie wozisz z sobą. - :)

i sie nie chce nic wyswietlic na zegarach ... co znaczy troche cierpliwosci ?

Na rozgrzanym silniku otwórz maskę odczekaj 2 minuty. Włącz zapłon bez sprzęgła i czekaj kilkanaście sekund może dłużej i się pokaże.

Opublikowano

dzieki, dzis moze sie uda

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Mam ten sam problem. Nie mam bagnetu a MMI szaleje po wymianie oleju. Raz pokazuje max, raz 1/4 a za chwilę 3/4. Już sama nie wiem ile mam oleju bo ciągle krzyczał żeby dolać...

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam Chciałem się dowiedzieć może ktoś przerabiał temat bo znalazłem w postach wyżej:

zacznijmy od tego gdzie chcesz wlozyc ten bagnet...
wg etki sa 2 rurki
03L 103 634 E i to samo z literka C

do tego wklada sie zatrzask (okreslenie z etki) albo bagnet
Zatrzask ma nr 03L 115 418
a bagnet 03L 115 611 E
dane dla A4 z 2009r wg etki, ktora ja akurat mam (stara bo chyba z 2010r)

Mam w swoim samochodzie zatrzask o nr 03L115418 Audi a4 b8 avant 2.0tdi 170km CAHA z 10.2010 modelowo 2011 i czy jest jakiś bagnet do tego samochodu w Vw w Nowym Sączu dostałem informacje że Audi Bełtowski w Krakowie mają taki bagnet do mojego samochodu Na miejscu w salonie Audi Bełtowski pan mi mówi że tylko występuje zaślepka i że nie przypisuje mu żadnego bagnetu. Dzwoniłem do audi do Wrocławia i też mówią mi że tylko zaślepkę ma przypisaną a jak podałem nr tego bagnetu: 03L 115 611 E to mu nie przypisuje go do mojego samochodu tylko że może zamówić na moją odpowiedzialność a nie wiadomo czy będzie pasował.

Przerabiał ktoś temat i wie jaki Bagnet kupić o jakim nr części do CAHA 10.2010 ?

Edytowane przez dixon_ns

Opublikowano

Witam Chciałem się dowiedzieć może ktoś przerabiał temat bo znalazłem w postach wyżej:

zacznijmy od tego gdzie chcesz wlozyc ten bagnet...

wg etki sa 2 rurki

03L 103 634 E i to samo z literka C

do tego wklada sie zatrzask (okreslenie z etki) albo bagnet

Zatrzask ma nr 03L 115 418

a bagnet 03L 115 611 E

dane dla A4 z 2009r wg etki, ktora ja akurat mam (stara bo chyba z 2010r)

Mam w swoim samochodzie zatrzask o nr 03L115418 Audi a4 b8 avant 2.0tdi 170km CAHA z 10.2010 modelowo 2011 i czy jest jakiś bagnet do tego samochodu w Vw w Nowym Sączu dostałem informacje że Audi Bełtowski w Krakowie mają taki bagnet do mojego samochodu Na miejscu w salonie Audi Bełtowski pan mi mówi że tylko występuje zaślepka i że nie przypisuje mu żadnego bagnetu. Dzwoniłem do audi do Wrocławia i też mówią mi że tylko zaślepkę ma przypisaną a jak podałem nr tego bagnetu: 03L 115 611 E to mu nie przypisuje go do mojego samochodu tylko że może zamówić na moją odpowiedzialność a nie wiadomo czy będzie pasował.

Przerabiał ktoś temat i wie jaki Bagnet kupić o jakim nr części do CAHA 10.2010 ?

A bagnet

dtp67t3d.jpg

http://allegro.pl/niemiecki-serwisowy-bagnet-miarka-oleju-audi-vw-i5874090634.html

nie powinien wchodzić tu:

uzrx7raz.jpg

Opublikowano

W etce jest numer bagnetu 03L115611E niby do rocznika >>19.10.2009 dla silników 2,0 TDI CAGA CAGB CAHA CAHB CAGC

1pjk1j.jpg

Edytowane przez Love-AUDI