Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Radio szwankuje

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam te radyjko http://img18.allegroimg.pl/photos/oryginal/37/22/80/89/3722808914 i jak z rana pójde do autka, a z rana nie jest za ciepło teraz, pokrętło od podgłaszania wariuje, chce ściszyć a to się podgłaśnia na maksa, no i wiadomo jak chce głośniej to jest głośniej, ale za żadne skarby nie moge go uciszyć, jak kręcę pokrętłem w stronę ściszenia to się ścisza, a jak pokrętło już pusze to jest znowu głośno, a druga sprawa jak w samochodzie jest już ciepło, jest rozgrzany to radio chodzi elegancko, tak jak powinno... W czym tu jest problem?

Opublikowano

uszkodzony procesor nieopłacalna naprawa wada fabryczna concerta i chorusa produkcji blaupunkt

Opublikowano

Możesz wysłać do naprawy na alegro znalazłem gościa który się tym zajmuje chyba koło 100.

Opublikowano
  • Autor

Jakie oryginalne radio audiowskie byście mi polecili ? Tylko żeby nie była jaka nie wiadoma cena.

Opublikowano

szukaj concert 2 ale z A6 C5 bo tylko to pasuje p&p i nie ma wady głośności ewentualnie concerta plus firmy panasonic

---------- Post dopisany at 17:38 ---------- Poprzedni post napisany at 17:36 ----------

Możesz wysłać do naprawy na alegro znalazłem gościa który się tym zajmuje chyba koło 100.
dokłada 50 zł i ma bez wady a po naprawie po jakimś czasie wada i tak powraca więc nie ma sensu naprawiać
Opublikowano
  • Autor

Ok, dzięki wielkie.

---------- Post dopisany at 18:51 ---------- Poprzedni post napisany at 18:44 ----------

A jeszcze jedno, na tym radiu które mam nie gra mi tył, na tym radiu będzie grał AUDI CONCERT-PLUS!!INSTRUKCJA!!!! (3758363041) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. ? Bo piszę coś takiego "WYJSCIE NA AKTYWNE GLOSNIKI-TYL".

Opublikowano

Witam,

Dołączę się do tematu, ponieważ i mnie dopadł ten problem. Czy to radyjko będzie pasowało P&P ORYGINALNE AUDI CONCERT II 22 cm CHOWANE GAŁKI !!! (3747256113) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.. W aukcji jest napisane, że pasuję do A4, A6 itp. ale wolę zapytać tutaj. Tyle jest tych rodzajów, że człowiek się gubi. Są wersje z chowanymi gałkami i bez. Też nie wiem czy podświetlenie jest we wszystkich czerwone.

Opublikowano

wygląda na a6 c5 czyli takie co pasuje ale musisz zapytać sprzedawce , co do podświetlenia to wszystkie są czerwone.

Opublikowano

A ja znalazłem inny sposób na to radio :grin::decayed: Na procesor nakleiłem żaróweczkę 2W - taką od podświetlania np. zegarów ale wcześniej zdemontowałem z niej cokół. Jest podłączona pod zasilanie zmieniarki w tylnym gnieździe - czyli zapala się po włączeniu radia i ogrzewa procesor :decayed::decayed::decayed: Regulacja głosu działa normalnie :decayed::decayed: Jesli przestanie to będę szukał takiego bez tej wady.

Opublikowano
wygląda na a6 c5 czyli takie co pasuje ale musisz zapytać sprzedawce , co do podświetlenia to wszystkie są czerwone.

Pytam, bo sprzedawca tej aukcji AUDI CONCERT II A6 TT 22 CM RADIO (3702855296) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. pisze coś o przerabianiu podświetlenia przycisków lub adapterze CAN. Już sam nie wiem. Nie chcę kombinować z jakimś podgrzewaniem procesora, wymianą itp. Chce mieć po prostu ori radyjko, które będzie grało :kwasny:

Opublikowano
Ok, dzięki wielkie.

---------- Post dopisany at 18:51 ---------- Poprzedni post napisany at 18:44 ----------

A jeszcze jedno, na tym radiu które mam nie gra mi tył, na tym radiu będzie grał AUDI CONCERT-PLUS!!INSTRUKCJA!!!! (3758363041) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. ? Bo piszę coś takiego "WYJSCIE NA AKTYWNE GLOSNIKI-TYL".

Tzn że na tył idzie tylko sygnał bez wzmocnienia. Sygnał taki podpina się pod wzmacniacz i dopiero do wzmacniacza głośniki.

A ja znalazłem inny sposób na to radio Na procesor nakleiłem żaróweczkę 2W - taką od podświetlania np. zegarów ale wcześniej zdemontowałem z niej cokół. Jest podłączona pod zasilanie zmieniarki w tylnym gnieździe - czyli zapala się po włączeniu radia i ogrzewa procesor Regulacja głosu działa normalnie Jesli przestanie to będę szukał takiego bez tej wady.

Pierwszy raz spotykam się z podgrzewaniem elektroniki by poprawić jej działanie ;) warto pomyśleć o jakmś czasowym wyłączniku żeby przypadkiem nie zagotować układu w lecie :)

Opublikowano
Pierwszy raz spotykam się z podgrzewaniem elektroniki by poprawić jej działanie

W takim razie mało wiesz :decayed:

Opublikowano

Ale przecież takie podgrzewanie to działanie chwilowe w sensie sprawności radia :facepalm:. Jak dla mnie zwykłe druciarstwo. To już lepiej włączyć radio po 20 min. jazdy samochodem jak się wnętrze nagrzeje :naughty:

Opublikowano
Pierwszy raz spotykam się z podgrzewaniem elektroniki by poprawić jej działanie

W takim razie mało wiesz :decayed:

Moze i malo, ale wiem ze takie dzialania to zwykła radioamatorka... Ale ponoć mówią: jak coś jest głupie ale działa to jednak nie jest głupie. Niestety takim hasłem coraz częściej posługują się inżynierowie wielkich firm...

Wysłane z mojego GT-I9506 przy użyciu Tapatalka