damian-polski Opublikowano 5 Grudnia 2013 Opublikowano 5 Grudnia 2013 Witam serdecznie.Potrzebuję zaczerpnąc troche wiedzy.Mianowicie jestem w posiadaniu a4 b6 2.5tdi bfc 03rok.Auto w niemczech mialo awarie skrzyni multitron symbol GEC.Skrzynka zostala zdemontowana a ja stalem sie szczesliwym posiadaczem auta bez napedu. Moje pytanie to jaka skrzynie mam dobrac do tego zestawu chodzi mi oczywiscie o manuala?Jaki symbol i np czy z a6 c5 pasuej(z tego co sie orientuje to jakis man ma dodatkowa chlodnice badz sie myle) Szukalem info w szukajce niby cos jest ale nic konkretnego. Pozdrawiam:)
greg2505 Opublikowano 5 Grudnia 2013 Opublikowano 5 Grudnia 2013 DQS od 2.5tdi (starsza skrzynia) lub nowsza HCK od 2.0tdi ,obydwie mają podobne przełożenia i będą pasowały,ale polecam HCK sporo młodsza mniejsze przebiegi ,sam taką włożyłem do siebie ,skrzynie są 6-biegowe
damian-polski Opublikowano 6 Grudnia 2013 Autor Opublikowano 6 Grudnia 2013 Tak wiec generealnie kazda 6-ustka od 2.5tdi bedzie pasowala nie ma znaczenia,ze to a6? ---------- Post dopisany at 17:57 ---------- Poprzedni post napisany at 17:50 ---------- Powiedz mi tylko jeszcze w przyadku HCK jak to jest z lapa oraz sankami. Sanki rozumiem do wymiany po moim multitronie na sanie po man?
greg2505 Opublikowano 6 Grudnia 2013 Opublikowano 6 Grudnia 2013 Sanki od manualnej 6 ,łapa + poducha ,drążki wybieraka możesz szukać od hcf są takie same a łatwiej dostępne
damian-polski Opublikowano 6 Grudnia 2013 Autor Opublikowano 6 Grudnia 2013 Istnieje jakas alternatywa dla pedałów?600zl to jest masakra za pedaly.np passat? ---------- Post dopisany at 20:52 ---------- Poprzedni post napisany at 20:32 ---------- sanie tez z benzyny man podejda? ---------- Post dopisany at 20:57 ---------- Poprzedni post napisany at 20:52 ---------- Wiesz żebe nie drążyc tego tematu dłuzej w przypadku HCK bo ceny sa rozsądne co jest mi dokladnie potrzebne co od czego.Bedę Tobie bardzo wdzięczny:)
greg2505 Opublikowano 6 Grudnia 2013 Opublikowano 6 Grudnia 2013 http://a4-klub.pl/uklad-napedowy-skrzynia-biegow-12/wymiana-skrzyni-gba-280839/ tu sobie poczytaj u ciebie jeszcze dojdzie wymiana lewarka(najlepiej kup całą kasetę z cięgnami wybieraka),pedały,dwumas ze sprzęgłem
Rekomendowane odpowiedzi