Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

tylko jeden błąd 01561

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

błąd 01561 left rear door 61-00 wont de-safe taki błąd mi wywala i nie mogę znaleźć jednoznacznej odpowiedzi bo zwykle towazyszy temu jeszcze kilka błedów u mnie tylko ten . Z góry dzięki za pomoc :)

Opublikowano

sprawdź czy nie ma uszkodzonej wiązki elektrycznej idącej do drzwi(w gumie łączącej drzwi ze słupkiem)

Opublikowano

Szczerze mówiąc u mnie od czasu do czasu też pojawia się ten błąd, ale poza kasowaniem go nic więcej nie robię. Sygnalizacja otwarcia drzwi działa jak należy, nie ma żadnych innych problemów w codziennym użytkowaniu, więc się tym nie przejmuje, a jeżdżę z tym chyba ze 2 lata:wink:

Opublikowano
  • Autor

no u mnie tez wszystko działa :)

---------- Post dopisany at 21:10 ---------- Poprzedni post napisany at 21:10 ----------

może wilgoć jakaś ?

Opublikowano

[h=2]01561 - Tylny lewy Drzwi[/h][h=3]01561 - Lewy tylny Drzwi: nie można odblokować[/h][h=4]Możliwe przyczyny[/h]

• Okablowanie / złącza z / do siłownika: centralny zamek tylnych lewych drzwiach (F132) wadliwy
  • Siłownik Zamek centralny: Tylny lewy Drzwi (F132) wadliwy

[h=4]Możliwe rozwiązania[/h]

• Sprawdzić okablowanie / Złącze z / do Centralny zamek siłownikiem: Tylny lewy Drzwi (F132)
  • Sprawdź Centralny zamek Napęd: Tylny lewy Drzwi (F132)
    • Zobacz Blocks pomiaru lub wykonać test wyjść

[h=3]01561 - Lewy tylny Drzwi: Czy nie De-Safe[/h][h=4]Możliwe przyczyny[/h]

• Okablowanie / złącza z / do Centralny zamek siłownika (bezpieczny): Tylne lewe drzwi (F222) wadliwy
  • Centralny zamek Siłownik (bezpieczne): Lewy tylny Drzwi (F222) wadliwy

[h=4]Możliwe rozwiązania[/h]

• Sprawdzić okablowanie / Złącze z / do Centralny zamek siłownika (awaryjnym): Lewy tylny Drzwi (F222)
  • Sprawdź Centralny zamek siłownika (bezpieczny): Lewy tylny Drzwi (F222)
    • Zobacz Blocks pomiaru lub wykonać test wyjść

[h=4]Uwagi specjalne[/h]

• Bezpieczne państwo może normalnie być sprawdzane tylko wtedy, gdy samochód jest zamknięty z zapłonem się jednak zazwyczaj system komfortu / centralny zamek pozwala na diagnozowanie problemów, nawet z wyłączonym zapłonie, tak długo, jak komunikacja diagnostyczna została wszczęta przed w trakcie włączania zapłonu wyłączony. W szczególności oznacza to, włączyć zapłon, podłączyć do systemu komfortu / centralnego zamka i otwórz żądany blok pomiarowy. Zachować bieganie pomiarowego bloku, wyłączyć zapłon i zamknąć samochód. Wreszcie po odblokowaniu sprawdzenie, czy zmiany stanu siłownika, jak oczekiwano.

Opublikowano
  • Autor

dzięki :)

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Odświeżę temat bo może ktoś znalazł rozwiązanie...

mam stały błąd 1561.mam włączoną funkcję zamykania powyżej 15km/h.

Po wyjęciu kluczyka ze stacyjki nie odblokowuje tylnych lewych drzwi.

Naciśnięcie przycisku pilota otwiera je, jak również działa prawidłowo przy otwieraniu zamkniętego samochodu, zarówno pilotem jak i kluczykiem. Tylko jest problem przy odblokowywaniu po wyjęciu kluczyka jak i z przycisku na drzwiach. na FISie oczywiście sygnalizuje prawidłowo.

Dzisiaj w końcu wziąłem się za sprawdzenie przewodów, przedzwoniłem je od słupka do modułu szyb oraz drugą wiązkę do zamka. wszystkie są sprawne i mają przejście.

Jak mogę jeszcze sprawdzić?

Opublikowano

Pozostaje Ci wyciągnąć nieszczęsny zamek, sprawdzić płytkę w zamku , na 99% to wina tego.

Opublikowano

Zastanawia mnie jedno, w ELSIE widzę że za odblokowanie drzwi odpowiedzialny jest osobny przekaźnik F245,

skoro dostaje impuls z pilota czy zamka drzwi kierowcy dlaczego nie otwiera po wyjęciu kluczyka ze stacyjki?

Tym chyba steruje CAN? muszę zrozumieć jak idzie sygnał DE SAFE...

SZUKAM....

---------- Post dopisany 03-06-2014 at 19:23 ---------- Poprzedni post napisany 31-05-2014 at 19:27 ----------

Dopisuję....PROBLEM ROZWIĄZANY!!!!:banan:

NIE WIEM na jak długo ale w każdym razie drzwi działają.

Otóż pisałem wam, że sprawdzałem ciągłość przewodów, przed ponownym montażem w kostkach profilaktycznie dogiąłem lekko blaszki aby miały styk, oraz pilnikiem do paznokci lekko pogmerałem pomiędzy nimi. Do tego kostka w słupku, ma straszne ilości smaru/wazeliny?:shock3:(u was też tak jest?). Również i tę w środku poczyściłem.

EFEKT jest taki, że teraz drzwi działają prawidłowo!!! nawet z przycisku na drzwiach.

Warto przy demontażu boczka sprawdzić połączenia, zarówno w silniczku szyb jak i w słupku...