adrian228 Opublikowano 13 Grudnia 2013 Opublikowano 13 Grudnia 2013 Witam, Kupilem samochód AUDI A4 AVANT 2.0 ALT silnik 131 KM, jak byłem u mechanika powiedział mi że brakuje filtra Odmy i jest założony zamiast fitra jakiś wężyk.Mam pytanie czy moge tak jeżdzić ? Czy coś może się stać?, Czy kupić odme i założyć?. Co mogło być że jetst brak filtra odmy? Dzieki za odpowiedź.....
fireman Opublikowano 14 Grudnia 2013 Opublikowano 14 Grudnia 2013 Poczytaj fora o Audi A4 B6 na temat odmy, to temat rzeka. Prawdopodobnie ktoś próbował robić moda odmy.
adrian228 Opublikowano 5 Stycznia 2014 Autor Opublikowano 5 Stycznia 2014 OK dzięki za odpowiedz co to moda odmy, mam problem dodatkowo zauważyłem za po zrobieniu 2000 km musiałem dolać 0,5 litra oleju bo 2 razy pojawiła sie kontrolka oleju, czy jak założę odmę to pomoże czy raczej jest inny problem i gdzie ten olej się podziewa.
east-import Opublikowano 5 Stycznia 2014 Opublikowano 5 Stycznia 2014 Nie pomoże ten silnik lubi pić olej
adrian228 Opublikowano 5 Stycznia 2014 Autor Opublikowano 5 Stycznia 2014 Zamieszczam zdjęcia może ktoś luknie co tu przekombinowane.....
lukassteryd Opublikowano 7 Stycznia 2014 Opublikowano 7 Stycznia 2014 Zobacz czy na końcu tego przewodu który idzie pod kolektor jest tzw. "gruszka" rurka powinna się rozszerzyć w bańkę która zamocowana jest do podstawy filtra oleju. Jeżeli jest tak jak piszę to nie masz raczej moda odmy tylko komuś pękł czwórnik czyli to co bezpośrednio wychodzi z pokrywy zaworów i dał tam kolanko i dalej poszedł rurką do gruszki. A mechanikowi powiedz że nie ma tam czegoś takiego jak filtr odmy. Niektórzy modyfikując odmę wkładają do czwórnika filterek olejowy - taką siatkę. Audi może brać olej jak jest odma popękana, wtedy najlepiej wymienić ją w całości, czyli czwórnik ok.30 zł i odma ok. 170 zł. Niestety dużo 2.0 alt spala olej prawdopodobnie przez zapieczone pierścienie. Zrób tak rozgrzej auto do 90 st.daj mu chwilke pochodzic na wolnych obrotach a potem wciśnij mu do deski, jeżeli puści niebiesko szary dym to zacznij się martwić, ale może nie jest aż tak źle
Wandej Opublikowano 7 Stycznia 2014 Opublikowano 7 Stycznia 2014 OK dzięki za odpowiedz co to moda odmy, mam problem dodatkowo zauważyłem za po zrobieniu 2000 km musiałem dolać 0,5 litra oleju bo 2 razy pojawiła sie kontrolka oleju, czy jak założę odmę to pomoże czy raczej jest inny problem i gdzie ten olej się podziewa. :polew:Sory ale nie mogłem się powstrzymać Chodzi o MOD (modyfikację) odmy. I tak masz kolego widzę odmę do wymiany bo chyba się komuś urawała rurka od gruszki i jakaś kombinacja jest zrobiona:wink:
Rekomendowane odpowiedzi