grampp Opublikowano 15 Grudnia 2013 Opublikowano 15 Grudnia 2013 Panowie mam problem który zaczyna mnie drażnić, otóż nie mam podświetlenia w bagażniku, obie lampki nie świecą, przy czym już od klilku dni był problem, bo lampki raz działały - raz nie, później działały tylko gdy klapa była lekko uniesiona, gdy całkowicie ją otworzyłem światło przestało działać, od dzisiaj już się w ogóle nie załącza. Jestem amatorem, także poszperałem na necie, doczytałem się żeby rozebrać tapicere od klapy i zobaczyć do zamka i popryskać wd-40, tak zrobiłem nic nie teges, posprawdzałem po kablu czy może gdzieś się załamuje jak klape otwieram nic nie pomogło, niewiem o co chodzi, może padł ten mechanizm w zamku od klapy co załącza światło? Pomóżcie
Bromchit Opublikowano 15 Grudnia 2013 Opublikowano 15 Grudnia 2013 Jeżeli na świecenie lampek, miała wpływ pozycja klapy, to musisz sprawdzić dokładnie wiązkę. Pewnie któryś kabelek się przełamał.
grampp Opublikowano 23 Grudnia 2013 Autor Opublikowano 23 Grudnia 2013 Ok ale zauważyłem też, że po otwarciu bagażnika, nie pokazuje mi tego na komputerze.. czyli to ten mechanizm w zamku chyba nie?
Bromchit Opublikowano 23 Grudnia 2013 Opublikowano 23 Grudnia 2013 Właśnie nie koniecznie, bo z zamka idzie sygnał do komfortu. Jak jest przełamany kabelek przy klapie to komfort nie widzi że jest otwarta klapa, i nie zapala lampki.
grampp Opublikowano 24 Grudnia 2013 Autor Opublikowano 24 Grudnia 2013 Ok problem rozwiązany, zółto-biały kabelek przerwany na wiązce był problemem
Rekomendowane odpowiedzi