kylo1991 Opublikowano 15 Grudnia 2013 Opublikowano 15 Grudnia 2013 Witam, mam problem ze słabymi światłami. Kupiłem reflektory xenonowe oryginalne Hella z S4 ( dzielone). Po jakimś czasie użytkowania stwierdziłem że bardzo słabo świecą. Postanowiłem wymienić żarniki bo były jakieś chińskie. Kupiłem Osramy i po zamontowaniu światło troszkę się poprawiło ale nadal nie było to co ma być. Nie dawno wysyłałem lampy do kolegi Gwerty w celu naprawy. Wymienił soczeki na bixenonowe chyba z Q7, wyczyścił wnętrze reflektorów i naprawił regulacje bo nie działały poprawnie. Po zamontowaniu reflektorów po naprawie światło jest dużo lepsze ale szału nie robi. W porównaniu z innymi samochodami to ewidentnie jest dużo słabsze. Zastanawiam się nad przetwornicami gdyż zamontowane mam jakieś chińskie z H.I.D-ów, czasami prawa lampa nie zaświeca się. Przy dojechaniu np. do jakiegoś auta widać jak światło mruga. Czy może to być kwestia przetwornic?? Pytam gdyż w lampy wsadziłem już ponad 1000zł i nadal nie dziła to tak jak powinno i niechciał bym ładować kasy w coś co może nie przynieść żadnych efektów. Pozdrawiam i z góry dziękuje za pomoc.
Fido Opublikowano 15 Grudnia 2013 Opublikowano 15 Grudnia 2013 Pisz do do kolegi Gwerty, bo to on ci je naprawiał.
kylo1991 Opublikowano 15 Grudnia 2013 Autor Opublikowano 15 Grudnia 2013 Z gwertym rozmawiałem jeszcze przed naprawa lamp i mówił że przetwornica też ma wpływ na jakość światła alw chciałbym się upewnić jeszcze. Moze ktoś miał taki przypadek
Fido Opublikowano 15 Grudnia 2013 Opublikowano 15 Grudnia 2013 Przetwornice można wysłać do naprawy ale zależy to od samej przetwornicy. Trzeba zobaczyć co to za firma i zapytać o możliwość naprawy tutaj ****XENONY PRZETWORNICE PROFESJONALNA NAPRAWA**** (3799235612) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
m0nter Opublikowano 17 Grudnia 2013 Opublikowano 17 Grudnia 2013 Miałem podobny problem... odżałowałem i kupiłem w końcu żarniki z pewnego źródła (forum)... Niestety podróbek jest cała masa... Jeśli jesteś pewien żarników, a same soczewki są ok, to zostają tylko przetwornice. Na co z resztą wskazuje wg. mnie miganie xenonu.
kylo1991 Opublikowano 17 Grudnia 2013 Autor Opublikowano 17 Grudnia 2013 Co do zarnikow to są raczej pewne. Kupione w Rzeszowie w sklepie motoryzacyjnym naj bardziej znanym
kylo1991 Opublikowano 17 Grudnia 2013 Autor Opublikowano 17 Grudnia 2013 Z tego co widzę to na pewno lewy a prawy czasami nie odpala
Fido Opublikowano 17 Grudnia 2013 Opublikowano 17 Grudnia 2013 Zamień żarniki miejscami i napisz co zauważyłeś.
RadekM 30 Opublikowano 19 Grudnia 2013 Opublikowano 19 Grudnia 2013 Witam, Również mam problem z Xenonami - od czasu do czasu ( ostatnio coraz częściej ) migają xenony. Nie wiem czy to może mieć coś z tym wspólnego ale wydaje mi się , że dzieje się tak szczególnie jak samochód długo stoi i jest zimno - wina akumulatora? Nie ukrywam, że nie jestem "fachowcem" od elektryki tak, że chciałbym żeby najlepiej naprawił mi to jakiś polecony warsztat w okolicach Dąbrowy Górniczej/ Sosnowca. Oczywiście żarnik sam sobie wymienię. Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam
Fido Opublikowano 19 Grudnia 2013 Opublikowano 19 Grudnia 2013 Pewnie żarniki już się kończą, ew.przetwornice siadają. Aku sprawny ?
kylo1991 Opublikowano 19 Grudnia 2013 Autor Opublikowano 19 Grudnia 2013 Mój problem z xenonem chyba rozwiązany kupiłem przetwornice od kolegi z naszego forum oryginalne Hella. Światło póki co jest super. Nie mruga i zapala za każdym razem. Na chińskich przetwornicach światło bylo slabe i niebieskie. Na przetwornicach Hella swiatlo jest mocne i białe:banan: Teraz mogę stawać przy B8 kumpla heh:grin:
m0nter Opublikowano 19 Grudnia 2013 Opublikowano 19 Grudnia 2013 kylo1991, czyli tak jak obstawiałem cieszę się, że problem rozwiązany. RademM 30, jeśli problem się nasila przy niskich temp. to niestety na 99% przetwornice...
Rekomendowane odpowiedzi