nitroo Opublikowano 15 Grudnia 2013 Opublikowano 15 Grudnia 2013 Zaobserwowałem dziwne zachowanie hamulca i kontrolki ESP. Wczoraj wcisnąłem mocniej hamulec i poczułem jakieś uderzenia w pedał od spodu, a auto jakby się zatrzęsło, a z kolei dzisiaj podczas ruszania też mi się samochód zatrząsł i pomarańczowa kontrolka ESP na zegarach kilka razy migała. Co to jest za zjawisko? Miał ktoś coś takiego? PS. Jakiś czas temu zauważyłem coś takiego, że mocniej zahamowałem, a auto wcale tak gwałtownie się nie zatrzymało i VAG pokazał mi błąd ABS/ESP, ale po usunięciu już nie wrócił. Nie wiem, jak teraz, bo nie mam kabla...
Dev Opublikowano 15 Grudnia 2013 Opublikowano 15 Grudnia 2013 ASR sie włącza, jak wyłaczysz ESP nie bedzie takiego efektu wyłaczenie ESP powoduje równoczesne wyłaczenie ASR-u maluchem wczesniej sie jezdziło to nie wiadomo co sie z autem dzieje co ?
nitroo Opublikowano 15 Grudnia 2013 Autor Opublikowano 15 Grudnia 2013 ASR sie włącza, jak wyłaczysz ESP nie bedzie takiego efektuwyłaczenie ESP powoduje równoczesne wyłaczenie ASR-u maluchem wczesniej sie jezdziło to nie wiadomo co sie z autem dzieje co ? Dzięki za wyjaśnienie. Golfem 3 bez żadnych systemów się jeździło. Nie bądź taki do przodu... Pewnie jak się urodziłeś, to od razu wszystko wiedziałeś
Dev Opublikowano 15 Grudnia 2013 Opublikowano 15 Grudnia 2013 Prawie wiedzialem, prawie a to wielka różnica W aucie masz jeszcze EDS który działa podobnie jak ASR ale jego funkcja jest trochę inna
Rekomendowane odpowiedzi