pastaldo Opublikowano 17 Grudnia 2013 Opublikowano 17 Grudnia 2013 Witam, Pytanie szczególnie kierowane do Devastation i osób obeznanych w temacie hamulców. Co byście polecili tzn tarcze i klocki d mojego autka na przód? Wersja to 2.5TDI 180KM Quatro. Tarcze z przodu to 312mm. Z smochodem miałem założone chyba jakieś noname nawiercane i nacinane i od jakiegos czasu było bicie na nich bo przy hamowaniu było czuc drgania. Teraz dodatkowo niespodziewanie skończył sie klocek od środka przy jednej i nie zauważyłem tego no i trochę tarcze zeszlifowało. Więc jest pretekst i okazja do wymiany. Brać nacinane i nawiercane tak jak są teraz? Czy raczej gładkie? Róznica w cenie za ATE u TOM77 to 20zł wiec praktycznie żadna. I jakie klocki do tego jeśli nacinane? Ewentualnie w jakie firmy inwestować? Ma dobrze hamować i nie zjeść mnie razem z portfelem. Na tył też będę szukał czegoś bo mam jedna tarcze uszkodzoną ale na te chwilę sa tylko kocki podmienione na nowe. Ale jakby się jakis komplet w dobrej cenie znalazł to może bym się skusił. Tył to 255mm.
Dev Opublikowano 17 Grudnia 2013 Opublikowano 17 Grudnia 2013 a nie lepiej zmienic zwrotnice i od razu wrzucac 320 mm ???? jeżeli chcesz koniecznie zostać przy 312 mm to zapodaj gładkie OZ-ty i Ferodo Premier lub "moje ulubione" DS-y
pastaldo Opublikowano 18 Grudnia 2013 Autor Opublikowano 18 Grudnia 2013 Może i lepiej ale jestem miłośnikiem felg 16" i nie jestem pewien czy na takie by się zmieściły. Pozatym do zmiany na 320 pewnie trzeba by zmieniać i zaciski razem ze zwrotnicami? Aż taka róznica jest miedzy 312 a 320? No bo miedzy 288 a 312 to juz sporo. Druga sprawa o ile sie nie mylę (wyprowadź mnie z błedu) przy 320 z przodu to na tył przydały by się wieksze od 255? OZ czyli takie? tarcze P Zimmermann - Audi A4 B6 B7 A6 C5 312mm (3744319815) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. A klocki takie? KLOCKI FERODO PREMIER PRZÓD VW PASSAT AUDI A4 A6 (3723457544) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. a DSy tzn jakie bo nie potrafię rozszyfrować skrótu Robie wieksze zamówienie u TOMa i jak by nie miał tych Zimmermannów to ATE z tymi klockami będzie ok? Ewentualnie jak masz dostęp do tych towarów w dobrej cenie to dawaj i się dogadamy ---------- Post dopisany 18-12-2013 at 08:36 ---------- Poprzedni post napisany 17-12-2013 at 20:34 ---------- Dev skrobniesz jeszcze 2 zdania co do moich pytań? Będę Ci bardzo dźwięczny
Rekomendowane odpowiedzi