Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Opiłki metalu w oleju

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam strasznie duży problem. Oddałem mechanikowi samochód żeby wymienił zabierak w pompie oleju. Wiadomo wiąże się z tym zdjęcie misy itp. Po jakimś czasie ok. miesiąca spostrzegłem rzucanie silnikiem(delikatne) mechanik powiedział ze to wtrysk nie domaga. Dziś sprawdzam olej, a na bagnecie opiłek metalu. Co jest grane? Wie ktoś coś? proszę o pomoc

Opublikowano

Może wałki drze.

Opublikowano
  • Autor

Wałki? jakie walki? wyrównoważające w pompie oleju? czy rozrządu?

Dziś mamy spuścić olej i zobaczyć co w nim jest ale pewnie misę będzie trzeba zwalić bo to bomba zegarowa

Opublikowano
Wałki? jakie walki? wyrównoważające w pompie oleju? czy rozrządu?

Dziś mamy spuścić olej i zobaczyć co w nim jest ale pewnie misę będzie trzeba zwalić bo to bomba zegarowa

jaki masz kod silnika?? pewnie gniazdo wałka ci tnie stad te opiłki.Ostatni moment na swap lub regeneracje

Opublikowano
  • Autor

silnik BPW, Wymienił tylko zabierak. Dziś spuściliśmy olej, został sprawdzony wraz z filtrem oleju, nic podejrzanego nie było. Dziwna sprawa mechanik tez nie ma pojęcia co to możne być. A mi już się odechciało tym sprzętem jeździć;/

---------- Post dopisany at 13:57 ---------- Poprzedni post napisany at 13:55 ----------

opiłek na bagnecie był w zasadzie duży bo ok 0,5 długości i ostry. Po za tym w oleju nic więcej nie było- nie wiem czy mam się cieszyć z tego powodu czy nie.

Opublikowano

ten mechanik to jakis debil - skoro miał miske zdemontowana to mógł z toba rozszerzyc zlecenie na sprawdzenie panewek wału korbowego oczywiscie demontaz/montaż kasety z lankasterami. jesli dół by był ok to zostaje ci do sprawdzenia góra - panewki wałków rozrzadu a tak w tej chwili masz zrypany humor i myslisz co robic... nie wspomne ze to gdybanie bo powinno sie rozebrac silnik na czesci pierwsze w celu weryfikacji elementów

Opublikowano

Znam wiele przypadków gdy mechanik nie jest debilem, proponuje różne dobre rady aby sprawdzić coś przy okazji jak jest już tak rozebrane a klient nie chce bo to kasy nie ma, bo to że za miesiąc sprzedaje auto itd.

Opublikowano
  • Autor

hmmmm. auto jest dla mnie wiec fakt kasę 'cedzę' ale jak ktoś ma mi robić lipę to dziękuje.Temat nie aktualny mam mechanika z nim sie poradze.

dzieki nara

Opublikowano

popieram..

kilka dni później-dlaczego tego mi nie powiedzieliście....

cytat do:

Znam wiele przypadków gdy mechanik nie jest debilem, proponuje różne dobre rady aby sprawdzić coś przy okazji jak jest już tak rozebrane a klient nie chce bo to kasy nie ma, bo to że za miesiąc sprzedaje auto itd.

Opublikowano

Problem jest w tym że "powiedzieliśmy" tylko klient oszczędzający.

Znam wersję klienta: chcą ze mnie wycedzić większą kasę więc proponują ale ja się nie dam rzezać.

Opublikowano

dla 1go opilka spr na początek Panewki wałków rozrządu.bo tam Panewki dostają okrutnie w dupe przede wszystkim panewki czopow przednich i tylnych