Kamyk Opublikowano 18 Grudnia 2013 Opublikowano 18 Grudnia 2013 Pany Czy przyciemniane tylne szyby w aucie powodują spadek temperatury w środku, gdy auto stoi na słońcu? Jest wyczuwalna różnica? Bo jakoś nie chce mi się w to wierzyć, by tam było 7-8 stopni, jak zapewniają w warsztatach. Ktoś zakładał i może coś powiedzieć?
Fido Opublikowano 18 Grudnia 2013 Opublikowano 18 Grudnia 2013 Pany Bo jakoś nie chce mi się w to wierzyć, by tam było 7-8 stopni, jak zapewniają w warsztatach. Pisz z sensem. Chodzi o temperaturę niższą o te 6-7 st. od otoczenia czy ogólnie na słońcu w aucie 6-7 st. Jak to drugie to bzdura. Jak to pierwsze to bez testu się nie obejdzie ale myślę że trochę to przesadzone. Z 2-3 st.bym się zgodził.
Kamyk Opublikowano 18 Grudnia 2013 Autor Opublikowano 18 Grudnia 2013 masz rację, głupio się to czyta chodzi mi po prostu o to, czy w środku jest chłodniej gdy są szyby lekko ciemniejsze, czy nie gra to żadnej roli, biorąc pod uwagę powierzchnię nagrzewania oraz fakt iż inne szyby są normalnej barwy sorry
Wesli Opublikowano 18 Grudnia 2013 Opublikowano 18 Grudnia 2013 U siebie mam ciemne szyby w słoneczne dni z aucie jest dużo chłodniej bo folia odbija promienie uv
novwy Opublikowano 18 Grudnia 2013 Opublikowano 18 Grudnia 2013 ja w moim avancie mam przyciemnione szybki i jest różnica autko się tak nie nagrzewa, usiądź sobie z tyłu w aucie gdzie nie ma foli na szybach w słońcu i w takim gdzie szyby są przyciemnione to odczujesz od razu że mniej grzeje to słońce
Arbam Opublikowano 18 Grudnia 2013 Opublikowano 18 Grudnia 2013 Tylko musi być założona dobra folia, jest trochę chłodniej. Ja mam jeszcze przód przyciemniony, nie wali tak słońce po oczach, w Twoim przypadku pasażerom lub pieskowi w bagażniku
PIXI Opublikowano 18 Grudnia 2013 Opublikowano 18 Grudnia 2013 Kamyk , no co ty ...tematy zakładasz - a nie zadzwonisz Ogólnie montuje folie na szybach płaskich , ale z doświadczenia powiem że te 7-8 stopni mniej w aucie (oklejona tylna część ) to BZDURA !!! Mam w swoim avancie folię na tylnej części , bez przodów (tak pozwalają przepisy) i powiem Ci że szału nie ma ... ba oprócz tego rolety na szybach tylnych . Ja bym to skwitował tak : Wsiadając z tyłu do auta ,które ma folię jest ciemniej i dla tego mamy wrażenie "chłodu" . Słońce nie dokucza nam tak bardzo jak na szybach bez folii ,ale bez przewietrzenia i włączenia klimy to nawet "czarna" folia na wszystkich szybach nie pomoże . Zróbmy test w lato gdy samochód stoi na słońcu : Porównamy (przez dotknięcie dłonią wewnętrzną część szyby) z folią i bez folii .... zgadnijcie która będzie "chłodniejsza " ??? Folia samochodowa w większości jest bez "refleksu" ( czytaj "lustro weneckie" ) zmienia ona nam kolor szyb po naklejeniu , a nie za bardzo odbija temperaturę . Ale ,nie wyobrażam sobie samochodu z oklejonymi szybami folią lustrzaną (odbijającą promienie słoneczne) która jest idealna w domu , czy pomieszczeniach biurowych . ---------- Post dopisany 19-12-2013 at 00:23 ---------- Poprzedni post napisany 18-12-2013 at 23:53 ---------- Ale "siekłem" posta
tomek44480 Opublikowano 10 Lutego 2014 Opublikowano 10 Lutego 2014 Napewno mniej razi w oczy, ale nagrzewa sie samochod, wiec przyciemnienie szyb nie wiele ma wspolnego z temperatura.
Awra Opublikowano 11 Lutego 2014 Opublikowano 11 Lutego 2014 Ja według wlepki mam szyby atermiczne u siebie... może ktoś mi powie co to znaczy atermiczne?
Awra Opublikowano 11 Lutego 2014 Opublikowano 11 Lutego 2014 sory, mogłem tak zrobić, mój błąd - oddalam się w pokorze
Fido Opublikowano 12 Lutego 2014 Opublikowano 12 Lutego 2014 Nie gniewam się. Czasami pomroczność jasna i mnie dopadnie.
Rekomendowane odpowiedzi