Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AFN] Auto słabo odpala na zimnym silniku

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co za różnica czy masz cały zbiornik czy ci się ma zaraz rezerwa zaświecić,tak czy siak powinien zapalić powiedzmy od strzała.

Opublikowano
Co za różnica czy masz cały zbiornik czy ci się ma zaraz rezerwa zaświecić,tak czy siak powinien zapalić powiedzmy od strzała.

dawniej tak miałem.nieraz to mało co w baku było i na najwiekrzych mrozach palił od strzała.teraz to nie wiem co bedzie jak przyjda mrozy.

Opublikowano

Czy pełny bak czy pusty pali tak samo. Zastanawia mnie czy to mozliwe ze jak zalozone sa zaworki zwrotne, pompa nie cieknie bo uszelniana była to ze traci cisnienie po dluzszym postoju ?

Opublikowano

ja juz sam nie wiem.:facepalm:

Opublikowano

i ja juz nie wiem. pompe druga tez mam. Zobacze co bedzie po wymianie przekaznikow kompa i rozrusznika

Opublikowano

ja jutro wymienie jeszcze filtr powietrza i jedna swiece bo jest przepalona.

Opublikowano

Dawka wynosi 3,6. To i tak jest chyba sporo biorąc pod uwagę, że zakres jest od 2,2 do 9. Mrozów nie ma, temperatura na plusie, a muszę kręcić parę sekund. Strach pomyśleć co będzie jak będą minusowe temperatury

Opublikowano

jak mas 16bit sterownik mozesz zmienic zakres grzania swiec w kanale 12 vag-com ze np przy +1 beda juz grzały

Opublikowano

No i winowajca znaleziony. Wczoraj założyłem drugi rozrusznik i w ogóle inny samochód. Wskazówka od ładowania nie opada tak przy odpalaniu, a auto odpala od przysłowiowego strzała :D

Opublikowano
:shock3: czyli to nie wina paliwa?
Opublikowano

Z tego co wiem, świece dostają napięcie jak jest poniżej 4 stopni. Poza tym ze świecami jest tak, że kontrolka coś za szybko gaśnie :kwasny: Powinna świecić parę sekund, a ona momentalnie gaśnie

Opublikowano
Z tego co wiem, świece dostają napięcie jak jest poniżej 4 stopni. Poza tym ze świecami jest tak, że kontrolka coś za szybko gaśnie :kwasny: Powinna świecić parę sekund, a ona momentalnie gaśnie

kolego odepnij wtyczke od czujnika cieczy chłodzacej to wtedy swiece beda ci grzały ok 15 sekund.i wtedy sprawdz czy lepiej zapali.u mnie to nie pomogło.moze rzeczywiscie rozrusznik?

Opublikowano

Odpinałem wtyczkę, to samo, momentalnie gaśnie kontrolka. Czujnik jest sprawny

Opublikowano

to przekaznik moze bedzie walniety.

Opublikowano

Jest jakiś sposób żeby sprawdzić przekaźnik? VAG nie pokazywałby błędu? Jaki numer ma tutaj przekaźnik, 202?

Opublikowano
Jest jakiś sposób żeby sprawdzić przekaźnik? VAG nie pokazywałby błędu? Jaki numer ma tutaj przekaźnik, 202?

Test Outputs w grupie Engine.