Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Cyrk z wolnymi obrotami

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W naszych silnikach w kolektorze nie ma tej puszki. Była do roku 94, póżniej poprawili kolektor. Plastiki w kanałach są przytwierdzone na plastikowe nity i czasem lubią sie luzować i grzechotać. Często lubią się robić przedmuchy w uszczelkach i zaczyna się od podniesianych obrotów na jałowym.

Kolektor mamy platikowy jakby nie patrzył i po tylu latach może się on odkształcać i robić przedmuchy.

Opublikowano

waskivw podaj mi adres warsztatu twojego podjade bo powiem Ci tak tlumaczyc przez neta mozna a do ciebie mam pare km .rozrzad jest w 100% ok . bylem w servisach itd robilem tam ale dawali mi spawania jakies i np wymiane wycieraczki tylnej szyby bo uwazalali ze nic nie umiem . potem sie dowiedzieli ze robie w garazu wszystko to zwolnili mnie bo jak to tak moze byc ze majac tyle lat zarabiam wiecej niz oni i reklamacji nie ma . wiem cos o mechanikach i znam swoje mozliwosci ale bez sprzetu i wiedzy nie zrobisz nic na 100% dobrze wiesz o tym . ja szukalem teraz pracy ale wszyscy mechanicy co maja warsztaty nie zatrudnia mnie bo sie cenie nie mowie ze chce 4 tys na miesiac czy cos tylko pytam ich cos a oni swieca oczami jak o zmiennych fazach rozrzadu . i nie rozumiem maja warsztaty a pojecia zero i do tego mega ruch ;p rozwala mnie to moze wiesz o warsztacie na zagorzu jakbys jechal na zajezdnie autobusow tam sa 2 warsztaty parciaze mega tylko z tego co widze zmieniaja logo swoje i wlasnie maja auta ale chyba takie z ktorymi sobie nie moga poradzic bo te same auta stoja juz ponad 6 miesiecy ;p . Jak mnie szef nie szanuje to ja nie szanuje pracy bo i tak nie dostane za moja prace tyle ile mi sie nalezy wiec dzialam sam . dzis doszly jeszcze 2 auta do roboty i jakos nie narzekam z tym ze nie mam co robic tylko z tym ze swojego nie mam czasu zrobic;d napisz na priva adres do Ciebie w wolnej chwili podjade jak chcesz oczywiscie ;d

Opublikowano

Znam te warsztaty na zagórzu , pochodzę z zagórza , kiedyś jeden był mój , ale życie chciało inaczej i niestety musiałem rozstać się ze wspólnikiem , teraz są tam nowi , coś tam dłubią, jakąś drobnice .

Adres podam Ci jak umowę podpisze , bo właśnie jestem na etapie organizowania nowego warsztatu , wtedy się spotkamy i pogadamy.

Też działałem tak jak Ty na dwa fronty , ale doszedłem do wniosku że szkoda zdrowia marnować , 9h w pracy , a wieczorem garaż do 22/23 i oczywiście szefom się to nie podoba.

Prace będzie ciężko znaleźć w naszych stronach za godziwe pieniądze , wiem też robiłem rozeznanie , nawet w Magro w Sosnowcu mogłem pracować , ale pensja wręcz głodowa , więc podziękowałem .

Powodzenia

Opublikowano

tak własnie pensje sa nie za fajne. Dzwonie i szukam pracy w niemczech tam bynajmniej sie da zarobic i daleko nie ma do niemiec. Widzisz tylko ze jak nie wstane wczesniej i nie zaczne robic i zalatwiac sobie dalej aut to nie zarobie:) nie mam kokosow ale dobrze idzie wiec spoko. Magro hmm slyszalem troche tam ale nie wypowiadam sie bo nie lubie pisac bajek i dodawac cos bo ktos tak mial.

Opublikowano

Magro ..hm , szkoda słów , byłem na dniu próbnym po którym zaproszono mnie do współpracy, widziałem od wewnątrz jak to teraz działa, stwierdzam że w autoryzowanych serwisach nie ma prawdziwych mechaników , tam pracują "roboty " :grin: Jak by im zabrać zeszyty serwisowe itp. to się naprawy nie podejmą , wiedzy brak , logicznego myślenia brak , tam jest wszystko tak pomyślane żeby byle kto mógł wykonywać pracę , Ci prawdziwi dawno już odeszli od serwisów i mają swoje warsztaty .

Jak szukałem do byłej firmy mechaników to na każde ogłoszenie chętnych kilku , wymagania jak by rozumy pozjadali , a wykładali się na podstawowej diagnostyce i weryfikacji usterki , masakra .

Młody jesteś , wszystko przed tobą , jak jesteś uczciwy i znasz się na robocie to na brak pracy nie będziesz narzekał , masz gdzie działać to trzeba to wykorzystać , a nie pracować na kogoś .

Kończę bo niezły OT zrobił pozdrawiam

Opublikowano
  • Autor

Udało się w końcu opanować obroty. U mnie wszystko się uspokoiło po wymianie przewodu z kolektora do map sensora w ECU tego sztywnego łącznie z gumowymi końcówkami. Teraz mam 1300 na ssaniu potem spadają do 800 - 750 coś w tych granicach. Wydaje mnie się że ten "stary" jest cały i ok ale wymiana pomogła jednak.

Opublikowano
Udało się w końcu opanować obroty. U mnie wszystko się uspokoiło po wymianie przewodu z kolektora do map sensora w ECU tego sztywnego łącznie z gumowymi końcówkami. Teraz mam 1300 na ssaniu potem spadają do 800 - 750 coś w tych granicach. Wydaje mnie się że ten "stary" jest cały i ok ale wymiana pomogła jednak.

kupiłeś nowy?

Opublikowano
  • Autor

Na szrocie za harnaśka :)

Opublikowano
Na szrocie za harnaśka :)

te problemy z szarpaniem też miałeś?

Opublikowano

właśnie kolego szarpało ci przy odpuszczaniu i dodawani gazu ?? :))

Opublikowano

tez mu szarpalo i dziala teraz jak nalezy ja jutro kupie wezyk

Opublikowano

no jeśli by to było to to eureka :)

Dawid napisz jutro czy u ciebie pomogło;)

Opublikowano

napisze napisze ;p tylko musze ogarna auta bo zasypali mnie klienci;d haha ale wkurza mnie to szarpanie wiec poswiece 30min na to ;p wezyk fi 4 jak cos:) nie fi 5 wchodzi on ale ma luz wiec fi4 :)

Opublikowano

flaszkę stawiam jak coś:banan::banan::banan:

Opublikowano
napisze napisze ;p tylko musze ogarna auta bo zasypali mnie klienci;d haha ale wkurza mnie to szarpanie wiec poswiece 30min na to ;p wezyk fi 4 jak cos:) nie fi 5 wchodzi on ale ma luz wiec fi4 :)

będziesz kupował jakiś "zwykły" w motoryzacyjnym?

Opublikowano

ja postawie dwie :decayed:

Opublikowano

kurde jak to bedzie to to sobie w łeb strzele bo miałem go wymienić.

---------- Post dopisany at 17:55 ---------- Poprzedni post napisany at 17:51 ----------

najlepszy bedzie silikonowy. Kurde za proste to jednak heh amy szukamy gdzies indziej zamiast to sprawdzić

Opublikowano

Panowie jak to będzie to ,to brak mi słów , takie rzeczy wymienia się od razu , to nie są jakieś wielkie koszty , a wy tyle czasu się bujacie z tym . Najlepiej to wymieńcie cały wężyk i jak ma po drodze jakeś rozgałęzienia to ominąć i puścić bezpośrednio do ECU , a rozgałęzienia podłączyć w innym miejscu .

Na drodze do MAP nie może być dużych załamań i wpiętych dodatkowych urządzeń itp. które mogą zaburzać jego pracę:wink:

Pozdrawiam

Opublikowano

zwykle wezyki podcisnieniowe:) jak wam dziala to Darkowi Dardit jemu flaszki hahah ale ja pije z nim bo moje dni poswiecone na mierzenie i szukanie plus jego telefon wyrownaja:D wszystko hahahaha:P 1 autobusem dojade od niego ;pwiec luksus:) jutro kupuje i daje znac panowie wiec mysle ze o 12 dam znac:)

---------- Post dopisany at 20:37 ---------- Poprzedni post napisany at 20:34 ----------

Waskivw wlasnie ja mialem podpiete na jakis trójnikach i musze rozdzielic to Widzisz zadnej rozpiski nie ma o podcisnieniach ;/