ostry1981 Opublikowano 23 Grudnia 2013 Opublikowano 23 Grudnia 2013 Witam wszystkich kupilem audi a4 b5 lift kombi i niedziała centralny z pilota , mam jedek kluczyk z pilotem i jeden zwykly , podlanczalem pod kompa rozne programy i niemozna tego zdiagnozowac, ani odczytac wogle kluczyków pomka dziala w bagazniku wszystko ok jak sie otwiera recznie moze ktos ma pojecie oco chodzi
Fazii Opublikowano 24 Grudnia 2013 Opublikowano 24 Grudnia 2013 A próbowałeś "ręcznie" dopasować pilota do pompki? Jeden kluczyk w stacyjke przekrecic (mają Ci swiecic zegary, tzn zapłon włączony) Wychodzisz, trzaskasz drzwiami wkładasz kluczyk w zamek (ten ktory chcesz zakodowac) zamykasz kluczykiem samochod Naciskasz na pilocie przycis (chyba zamykania) - powinien mrugnac kierunkami o ile ma zakodowane miganie, po uplywie 1-2 sek przyciskasz ponownie przycisk (teraz ile razy nacisniesz tyle razy migna kierunki i na tej pozycji w centralce zakoduje sie scyzor- czyli jeden kluczyk na pozycji 1, a drugi musisz na pozycji 2 - 2x kliknac). Po chwili otwierasz samochod (juz sie powinien otworzyc z pilota). Sprawdzałeś w ogóle baterie w pilocie? Podaj jaki masz numer pompki.
ostry1981 Opublikowano 24 Grudnia 2013 Autor Opublikowano 24 Grudnia 2013 jutro podam nr pomki i sprawdze tak jak piszesz ,mam baterie koles sprawdzam na radiu i daje zaklucenia czyli dziala,a kierunki nie swieca zrobie jutro jak pisales i zobaczymy pozdrawiam
musti Opublikowano 26 Grudnia 2013 Opublikowano 26 Grudnia 2013 Podłączę się do tematu mianowicie : Auto z centralnym jeden pilot z jednym przyciskiem do otwierania i drugi kluczyk zwykły do ręcznego otwierania. Któregoś razu kluczyk od centralnego upadł i rozłożył się do części pierwszych od tamtej pory nie działa centralny. Wymieniałem baterię nie pomogło , próbowałem ręcznie dopasować pilota do pompki nie działa gdzie szukać dalej ? Czy kupić nową centralkę i przełożyć ?
bell23 Opublikowano 26 Grudnia 2013 Opublikowano 26 Grudnia 2013 1.napraw pilota 2. central z kluczyka manualnego ( z drzwi ) dziala?
musti Opublikowano 27 Grudnia 2013 Opublikowano 27 Grudnia 2013 Naprawić pilot tzn ? Centralny działa z otwierania manualnego
bell23 Opublikowano 27 Grudnia 2013 Opublikowano 27 Grudnia 2013 jeżeli po upadku pilot przestał działac to pewnie jest jakieś mikropękniecie druku
musti Opublikowano 27 Grudnia 2013 Opublikowano 27 Grudnia 2013 jeżeli po upadku pilot przestał działac to pewnie jest jakieś mikropękniecie druku czyli gdzie to naprawić itd ?
bell23 Opublikowano 28 Grudnia 2013 Opublikowano 28 Grudnia 2013 podjedź do jakiegoś elektronika , np w firmie montującej alarmy , ale Ci tam naprawią albo pokierują do kogoś kto to zrobi
Rekomendowane odpowiedzi