Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Dziwnę skrzypienię w przodzie auta

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

http://patrz.pl?1276397 czy ktoś ma pojecie co to może być za dźwięk dochodzi z przodu auta gdzieś jak by z pod deski dźwięk przybija mnie a po odpaleniu auta tak jest nieraz przestanie nie raz cały czas słychać

---------- Post dopisany 28-12-2013 at 20:38 ---------- Poprzedni post napisany 26-12-2013 at 22:36 ----------

Nikt nie miał takiego przypadku? w czym tkwi problem nie wiem

Opublikowano

Kolego, napisz dokładniej gdzie on się pojawia. Z tego co ty napisałeś to nic nie zrozumiałem, używaj znaków interpunkcyjnych.

Napisz czy dźwięk występuje po włączeniu zapłonu, czy dopiero po odpaleniu silnika, czy ma na niego wpływ włączenie klimatyzacji. Otwórz maskę i spróbuj się w słuchać czy to nie jest dźwięk jaki mógłby wydawać silnik - piski paska, rzężenie łańcuszka rozrządu(z tyłu głowicy), czy pompa wspomagania nie wyję. Jaki wpływ na te dźwięki ma wzrost prędkości obrotowej silnika. Wtedy spróbujemy dojść do jakiś wniosków, po obejrzeniu filmiku nic mi do głowy nie przychodzi.

Opublikowano

Pod maska nic nie słychać, po odpaleniu silnika dopiero zaczyna się ten dźwięk po włączeniu zapłonu cisza jest, po jakimś czasie ustaje ale jak jest zimny sprawdzałem silnik cisza pasek klinowy wymieniony rozrząd komplety również, klimatyzacji nie posiadam.Dźwięk słychać na wysokości nawiewu przy podszybiu

Opublikowano

Spróbuj wyjąć bezpieczniki od ogrzewania/nadmuchów. Może to wina ich silniczków? a może to bulgotanie w nagrzewnicy?

Opublikowano

Wszystko było ok dopóki nie dałem auta na wymianę rozrządu po wymianie tak mam.To nie bulgotanie dźwięk typowy jak by ktoś piaskiem sypał pod kola

---------- Post dopisany 16-01-2014 at 14:25 ---------- Poprzedni post napisany 28-12-2013 at 21:43 ----------

Okazało się że wymieniając rozrząd do chłodnicy dolali mi wody i nie odpowietrzyli układu woda mi odparowała wymieniłem płyn odpowietrzyłem i nie slychać