Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Jaka skrzynia do 1,9 tdi 1Z +130HP

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Posypała się skrzynia w moim 1Z+ . Jaką używkę wsadzić do silnika z mocą ok 130km?

Coś z passata 130km czy będzie za cięzko,?

Jakie ozaczenia skrzyń polecacie w tym przypadku

Pozdro

Opublikowano

szukaj z polifta EEN i będzie dobrze...:wink:

Opublikowano

EEN jest bodajże od poliftowego AFN'a, czyli przełożenia ma nieco dłuższe niż w 1Z, jakoś bardzo nieodczuwalne nawet, ja bym szukał DUK'a od polifta na pompowtryskach:wink:

Opublikowano

O co tak naprawdę chodzi w tych długościach przełożeń. Jeżdżę dość szybko, normalna jazda poza miastem 100-130 więc może jakaś która obniży obroty w stosunku do prędkości?

Opublikowano

No właśnie ta co Ci pisałem, czyli DUK, przy niej będziesz miał większą prędkość przy niższych obrotach, aczkolwiek wiąże się to z delikatną utratą mocy:wink:

Opublikowano

I to i tu jest motor 1,9 TDI to powinna podejść bez żadnych problemów, ale 100% pewności Ci nie dam:kwasny:

---------- Post dopisany at 09:59 ---------- Poprzedni post napisany at 09:57 ----------

Nie pamiętam jakie są jeszcze inne kody tych skrzyń, ale DUK jest w polifcie 115km

Opublikowano

właśnie zależy mi na obniżeniu tych obrotów, bo z moją jazdą i starym klekotem przy 2400 obrotach na 5 jest dość głośno. Mocy mu nie brakuje więc można kombinować

Opublikowano

To wrzucaj DQS z A4 B5 2,5 TDI:decayed: 6-biegowa:wink: tylko tutaj trochę roboty już jest, ale wszystko do ogarnięcia bezproblemowo:wink: