Eddie92 Opublikowano 2 Stycznia 2014 Opublikowano 2 Stycznia 2014 Witam ! Chciałbym Wam pokazać kilka fotek z prac nad moją poprzednia perełką Tak wyglądała w dniu zakupu, lakier w strasznym stanie miejscowe zmatowienia, głębokie swirle a o wnętrzu już nie wspominam Noo ale przynajmniej ogi lakier w każdym miejscu miernik wykazywał równą wartość Pomocnicy No to zaczynamy na pierwszy ogień Prickbort MAC 124 potem pianownica i Valet PRO Ph Neutral Snow Foam Pędzelki Po spłukaniu 2 wiadra i rękawica low budget Glinkowanie potem jeszcze raz umyłem autko, szybki wjazd do garażu i suszymy fluffym Po obklejeniu wszystkich uszczelek ( wg mnie najgorszy element całej korekty ) zabieram sie za pierwsze przejazdy Poorboy's SSR2, lakier strasznie twardy, po długiej męczarni pierwsze 50/50 po SSR2 użyłem jeszcze SSR1 by pozbyć sie ewentualnych chologramów i uzyskać pełen połysk Audiczke po korekcie umyłem potem znowu suszenie fluffym i nakładamy cleaner Poorboy's professional polish do uzyskania pełnej "głębki" lakieru nałorzyłem Poorboy's black hole efekt mówi sam za siebie Następnie WOSK:naughty: Poorboy's World Natty's Paste Wax Blue prace nad autkiem trwały prawie 3 dniu, ale ciężka praca opłacała sie no i długo oczekiwany efekt końcowy Parę dni puzniej zabrałem sie za wnętrze, odkurzenie tego syfu troche trwało no ale po wstępnym ogarnięciu i wyczyszczeniu plastików zabrałem sie za pranie tapicerki niestety na razie byłem tylko wyposażony w zwykły odkurzacz "do wciągania wody" ale damy rade kanapa out Pod kanapą wszystko zostało wyczyszczone Woda po praniu troche brudna była Plastiki dostały dużą dawke Poorboy's Natural look No i jakoś tu teraz wygląda Jakiś czas pużniej wpadły nowe kułka i tester Poorboy's quick detailer , więc trzeba było przetestować ale najpierw trzeba było umyć Audiencje , bo troche sie wybrudziła od ostatniej kąpieli to zaczynamy ! Piana aktywna Valet PRO Ph Neutral Snow Foam Płukanie i myjemy systemem na 3 wiadra No i nadkola i nowe kóła i jeszcze raz wszystko płukamy i suszenie No a teraz długo wyczekiwany Quick detailer A teraz wyjazd z garażu i podziwiamy No to by było na tyle, niestety teraz moja B5 zostałą sprzedana, jej miejsce zajął Avant B6 za który zabiorę sie wiosną i w tedy postaram sie również wstawić kilka fotek z przeprowadzonych prac
briano Opublikowano 11 Stycznia 2014 Opublikowano 11 Stycznia 2014 Kawal dobrej roboty, pidziwiam za checi do pracy 3dni Ja po 2h mam dosc
misiek95 Opublikowano 19 Stycznia 2014 Opublikowano 19 Stycznia 2014 Też planuje taki zabieg na wiosne u siebie. Myślę że na czarnej perle efekt będzie niezły:kox: Dobra robota!
marjon Opublikowano 19 Stycznia 2014 Opublikowano 19 Stycznia 2014 przydalaby sie do tego polerka wydechu:wink:
blaszczuEL Opublikowano 26 Stycznia 2014 Opublikowano 26 Stycznia 2014 Auto zdecydowanie odżyło - jak widać nawet niepełna korekta wystarczy, żeby auto robiło WOW na ulicy
Kamyk Opublikowano 27 Stycznia 2014 Opublikowano 27 Stycznia 2014 trzeba przyznac ze masz facet zaparcie i cierpliwosc do tego .... respect
Rekomendowane odpowiedzi