thenaturat2 Opublikowano 3 Stycznia 2014 Opublikowano 3 Stycznia 2014 Mam pytanie, jak można sprawdzić dwumasę w multitroniku czy jest do wymiany? Czy drgania na biegu jałowym mogą być tego przyczyną? W czasie jazdy nie słyszę żadnych stuków ani nic podobnego na biegu jałowym też nic nie słychać.
ryszard1977 Opublikowano 6 Stycznia 2014 Opublikowano 6 Stycznia 2014 Prawdopodobnie masz sprzęgło do wymiany. Mój znajomy też miał podobne objawy. Niestety koszty mogą przerazić.
tomcio1600 Opublikowano 6 Stycznia 2014 Opublikowano 6 Stycznia 2014 Mam pytanie, jak można sprawdzić dwumasę w multitroniku czy jest do wymiany? Czy drgania na biegu jałowym mogą być tego przyczyną? W czasie jazdy nie słyszę żadnych stuków ani nic podobnego na biegu jałowym też nic nie słychać. Dwumasa może być tego przyczyną, jednak to bardzo pesymistyczny wariant. Najprawdopodobniej są to objawy początku końca którejś poduszki pod silnikiem, ewentualnie poduszką pod skrzynią biegów. Drgania mogą również pochodzić od nierównej pracy silnika - wtedy podepnij komputer i sprawdź przyczynę (mogą również to być wtryski). Jeżeli silnik chodzi równo - w 90% obstawiam poduszki.
thenaturat2 Opublikowano 9 Stycznia 2014 Autor Opublikowano 9 Stycznia 2014 Już doszedłem co było przyczyną. Zła synchronizacja wałków rozrządu +3,60 stopnia. Jest ustawione i jest git ,nic niedrga
Rekomendowane odpowiedzi