akjam Opublikowano 13 Stycznia 2014 Opublikowano 13 Stycznia 2014 Fajny kolorek delfinka. Jest co robić ale z tego co widzę to Chyba Masz wokół siebie rezaczy z extraligi więc nie ma się o co martwić. No może tylko o kasę. Bezawaryjności!
Bart-S Opublikowano 13 Stycznia 2014 Opublikowano 13 Stycznia 2014 Twoja skrzynia to na pewno Multitronic - jedyny automat jaki wychodził z silnikiem ALT w B6 to właśnie CVT. Nie męczyć jej od dołu, pamiętać o okresowej wymianie ATF oraz dbać o stan dwumasu i będzie gitara. Dzięki wielkie za info, jestem świeży w temacie i bardzo cenię sobie rady. Jak na razie olej wymieniony na ori z ASO, poza tym brak jakichkolwiek wad .. To od razu Cię uprzedzam - zbieraj na dwumas.
Wandej Opublikowano 13 Stycznia 2014 Opublikowano 13 Stycznia 2014 Twoja skrzynia to na pewno Multitronic - jedyny automat jaki wychodził z silnikiem ALT w B6 to właśnie CVT. Nie męczyć jej od dołu, pamiętać o okresowej wymianie ATF oraz dbać o stan dwumasu i będzie gitara. Bartek z ALT chyba nawet multitronic ma lekko:wink: Faktycznie nie spotykany kolorek:kox:
Bart-S Opublikowano 13 Stycznia 2014 Opublikowano 13 Stycznia 2014 Twoja skrzynia to na pewno Multitronic - jedyny automat jaki wychodził z silnikiem ALT w B6 to właśnie CVT. Nie męczyć jej od dołu, pamiętać o okresowej wymianie ATF oraz dbać o stan dwumasu i będzie gitara. Bartek z ALT chyba nawet multitronic ma lekko:wink: Tak - to prawda. Niski moment obrotwy jest łaskawy dla skrzyni ale koło zamachowe i tak się zużywa - dlatego w każdym przypadku (nie istotne czy to diesel czy bena) trzeba je wymienić zanim dojdzie do uszkodzenia wałka wejściowego. Profilaktyka jest przy CVT ogromnie ważna (klucz do utrzymania skrzyni w dobrej kondycji i nie wydawania kwot bliskich 10 000 PLN na naprawy).
Satanko Opublikowano 13 Stycznia 2014 Autor Opublikowano 13 Stycznia 2014 Mam nadzieję,że ten nieszczęsny dwumas nie da tak szybko o sobie znać Fakt ekstraliga w koło - poziom wysoki
Bart-S Opublikowano 13 Stycznia 2014 Opublikowano 13 Stycznia 2014 Mam nadzieję,że ten nieszczęsny dwumas nie da tak szybko o sobie znać Fakt ekstraliga w koło - poziom wysoki Jak będziesz czekał aż da o sobie znać to już będzie po sprawie...
domin79 Opublikowano 13 Stycznia 2014 Opublikowano 13 Stycznia 2014 Mam nadzieję,że ten nieszczęsny dwumas nie da tak szybko o sobie znać Fakt ekstraliga w koło - poziom wysoki Jak będziesz czekał aż da o sobie znać to już będzie po sprawie... Bart niestrasz nam Stasia:decayed: Stasiu słuchaj Barta bo on jest alfą i omegą w temacie skrzyń i nie tylko:wink:
Bart-S Opublikowano 13 Stycznia 2014 Opublikowano 13 Stycznia 2014 Mam nadzieję,że ten nieszczęsny dwumas nie da tak szybko o sobie znać Fakt ekstraliga w koło - poziom wysoki Jak będziesz czekał aż da o sobie znać to już będzie po sprawie... Bart niestrasz nam Stasia:decayed: Stasiu słuchaj Barta bo on jest alfą i omegą w temacie skrzyń i nie tylko:wink: Troszkę Cię poniosło Domi ale w kwestii dwumasu wiem co mówię
Satanko Opublikowano 31 Stycznia 2014 Autor Opublikowano 31 Stycznia 2014 Mam nadzieję,że ten nieszczęsny dwumas nie da tak szybko o sobie znać Fakt ekstraliga w koło - poziom wysoki Jak będziesz czekał aż da o sobie znać to już będzie po sprawie... Bart niestrasz nam Stasia:decayed: Stasiu słuchaj Barta bo on jest alfą i omegą w temacie skrzyń i nie tylko:wink: Spoko, nie ma rzeczy wiecznych i też doskonałych, choć jestem zdania kto jak dba tak ma ---------- Post dopisany 31-01-2014 at 17:33 ---------- Poprzedni post napisany 14-01-2014 at 19:59 ---------- Witam w temacie na razie cisza z racji zajęcia się innym autkiem wymagającym trochę więcej czasu i poświęcenia
Gość Edyta Opublikowano 31 Stycznia 2014 Opublikowano 31 Stycznia 2014 Stasiu na spokojnie:wink: wszystko w swoim czasie
Rekomendowane odpowiedzi