Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 ALT] Avant by Satanko

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Fajny kolorek delfinka.:decayed: Jest co robić ale z tego co widzę to Chyba Masz wokół siebie rezaczy z extraligi więc nie ma się o co martwić. No może tylko o kasę. :grin: Bezawaryjności! :wink:

Opublikowano
Twoja skrzynia to na pewno Multitronic - jedyny automat jaki wychodził z silnikiem ALT w B6 to właśnie CVT. Nie męczyć jej od dołu, pamiętać o okresowej wymianie ATF oraz dbać o stan dwumasu i będzie gitara.

Dzięki wielkie za info, jestem świeży w temacie i bardzo cenię sobie rady. Jak na razie olej wymieniony na ori z ASO, poza tym brak jakichkolwiek wad ..

To od razu Cię uprzedzam - zbieraj na dwumas.

Opublikowano
Twoja skrzynia to na pewno Multitronic - jedyny automat jaki wychodził z silnikiem ALT w B6 to właśnie CVT. Nie męczyć jej od dołu, pamiętać o okresowej wymianie ATF oraz dbać o stan dwumasu i będzie gitara.

Bartek z ALT chyba nawet multitronic ma lekko:wink:

Faktycznie nie spotykany kolorek:kox:

Opublikowano

Bartek z ALT chyba nawet multitronic ma lekko:wink:

Tak - to prawda. Niski moment obrotwy jest łaskawy dla skrzyni ale koło zamachowe i tak się zużywa - dlatego w każdym przypadku (nie istotne czy to diesel czy bena) trzeba je wymienić zanim dojdzie do uszkodzenia wałka wejściowego. Profilaktyka jest przy CVT ogromnie ważna (klucz do utrzymania skrzyni w dobrej kondycji i nie wydawania kwot bliskich 10 000 PLN na naprawy).

Opublikowano
  • Autor

Mam nadzieję,że ten nieszczęsny dwumas nie da tak szybko o sobie znać :P Fakt ekstraliga w koło - poziom wysoki :)

Opublikowano
Mam nadzieję,że ten nieszczęsny dwumas nie da tak szybko o sobie znać :P Fakt ekstraliga w koło - poziom wysoki :)
Jak będziesz czekał aż da o sobie znać to już będzie po sprawie...
Opublikowano

Bart niestrasz nam Stasia:decayed:

Stasiu słuchaj Barta bo on jest alfą i omegą w temacie skrzyń i nie tylko:wink:

Opublikowano

Troszkę Cię poniosło Domi ale w kwestii dwumasu wiem co mówię :wink:

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Spoko, nie ma rzeczy wiecznych i też doskonałych, choć jestem zdania kto jak dba tak ma :P

---------- Post dopisany 31-01-2014 at 17:33 ---------- Poprzedni post napisany 14-01-2014 at 19:59 ----------

Witam w temacie na razie cisza z racji zajęcia się innym autkiem wymagającym trochę więcej czasu i poświęcenia :P

Opublikowano

Stasiu na spokojnie:wink: wszystko w swoim czasie