Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Kierownica trojramienna do A4 B5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam audi A4 B5 z 95r, która posiada starą kierownicę jak w Audi 80 (taka jak w poniższym zdjęciu)

12612130109989_A_N.jpg

Od dłuższego czasu czaję się na zmianę kierownicy na ładną trójramienną. Na allegro jest pełno kierownic, ale ze znaczkiem s-line, a ja chciałbym osobiście bez :) Kiedyś przymierzyłem kierownice z A4 B6, ale okazało się, że jednak nie pasuje.

Teraz znalazłem inną, ale już (niby) z B5 i moje pytanie brzmi czy taka kierownica będzie pasować:

3804525502

Pozdro :)

Opublikowano

Ta kierownica jest z a3 8l. Pasowac bd po zmianie wieloklinu i prawdopodonie jeszcze obudowy gornej nad kowrownica. Slyszalem tez historie ze kostki stacyjki trzeba zmieniac.

Opublikowano

Czyli jestem zmuszony jedynie kupic sline?

Opublikowano

Jeżeli nie chcesz sie bawić w przekładke obudowy i rezanie wieloklinu to tylko od esy p-l.

Opublikowano

Szkoda, ale skoro nie mam wyjścia ;) A czy przy takiej przekładce wymagana jest też przejściówka z małego klina na duży?

Opublikowano

Tu masz wszystko:

http://a4-klub.pl/audi-a4-b5-131/all-b5-wymiana-kierownicy-liftingowa-czteroramienna-107806/

---------- Post dopisany at 04:56 ---------- Poprzedni post napisany at 04:55 ----------

We wszystkich poliftowych kierach taka sama procedura.