masterhex Opublikowano 12 Stycznia 2014 Opublikowano 12 Stycznia 2014 Witam mam problem z diagnostyką w moim audi a4 b5 avant 1.9 TDI 99'. Problem polega na tym że po podłączeni sprzętu diagnostycznego VAG oraz oryginalnego z audi jest brak komnikacji pomiędzy komputerem w samochodzie a sprzętem diagnostycznym. co mam robić? jaki może byc problem?
przemik Opublikowano 12 Stycznia 2014 Opublikowano 12 Stycznia 2014 A ten sam kabelek w innym aucie działa ?
masterhex Opublikowano 12 Stycznia 2014 Autor Opublikowano 12 Stycznia 2014 tak działa w innych autach dodatkowo bym sprawdzany inny kabel i też w moim nie działał a w innym tak. może być to uszkodzone gniazdo lub jakiś bezpiecznik siadł ?
przemik Opublikowano 12 Stycznia 2014 Opublikowano 12 Stycznia 2014 A nie masz zabezpieczenia które odłącza komunikacje po OBD2 ? Podłączałeś się czymkolwiek kiedykolwiek do tego auta ?
masterhex Opublikowano 12 Stycznia 2014 Autor Opublikowano 12 Stycznia 2014 nie ja nic nigdy nie podpinałem mam to auto kupione niedawno jakieś 2 miesiące temu z niemiec także może jest jakaś blokada ? diagnosta powiedział że jest to możliwe że w niemczech tak często robią co dla mnie jest bez sensu gdyż wsumie nie wiem po co to robić
przemik Opublikowano 12 Stycznia 2014 Opublikowano 12 Stycznia 2014 To pewnie jest blokada... osobiście widziałem takie zabezpieczenie... ale właściciel wiedział jak je wyłączyć. Skrajny przypadek to uwalone gniazdo OBD2.
masterhex Opublikowano 12 Stycznia 2014 Autor Opublikowano 12 Stycznia 2014 aha a orientujesz się może jak tą ewentualną blokade usunąć albo jeśli to gniazdo uszkodzone to czy wymiana jest trudna? i ile to może kosztować ?
Rekomendowane odpowiedzi