Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ADR] Czy macie kontrolkę AIRBAG na tablicy ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy tej wersji posiadacie w swoich autach kontrolkę Airbag na tablicy ? Kurna dopiero teraz zauważyłem, ze jej nie mam. A4 1.8 1995 r. silnik ADR, climatronik.

Pozdrowienia!

Opublikowano

Masz kontrolke na 100% , tylko może auto po dzwonku i ktoś kontrolke odłączył , żeby cały czas się nie świeciła

Opublikowano
  • Autor

W jaki sposob odlacza sie taka kontrolke? Czy ja, laik w tych sprawach moge to jakos sprawdzic?

Pozdrowienia!

Opublikowano

Ktoś uciął kabelek, albo wyciągnął żarówkę.

Opublikowano

no to masz wydatek jesli chcesz je ozywic na nowo

Opublikowano
Czy ja, laik w tych sprawach moge to jakos sprawdzic?

wyjmuj zegary i zobaczysz moze tylko zarowka spalona alno wyjeta ;)

Opublikowano
  • Autor

Przepraszam, ale nastapila pomylka!!!

Jednak swieci sie kontrolka, po wyciagnieciu klucza ze stacyjki i przekreceniu, Airbag swieci sie, ale gasnie inaczej niz kontrolka ABS. Okolo 2 sekundy pozniej.

Czy tak powinno byc?

Pozdrowienia!

Opublikowano
po wyciagnieciu klucza ze stacyjki i przekreceniu

co Ci się wtedy świeci ?? Po wyciągnieciu nic się nie powinno swiecic...

Chyba, że nie rozumiem czynności która wykonujesz.

Po włożeniu kluczyka do stacyjni, airbag gaśnie na końcu - to jest prawidłowe.

Opublikowano
Po włożeniu kluczyka do stacyjni, airbag gaśnie na końcu - to jest prawidłowe.

Ja jako użytkownik benzyniaka (1.8T AEB) mogę potwierdzić, że u mnie jest tak samo jak u pre_pl. Kontrolka od Airbagu gaśnie ostatnia...

Opublikowano

u mnie po zaistalowaniu alarmu zaczęła gasnać tak ookolo minuty po zapaleniu :-) W niczym mi to nie przeszkadza

Opublikowano

Kolego @Furio ta kontrolka powinna gasnąć po ok. 5 sekundach. Jak zakładali Ci ten alarm musieli Ci jakiś przewód poluzować. A sprawdzałeś sterownik od Airbagów VAGiem???

Opublikowano
u mnie po zaistalowaniu alarmu zaczęła gasnać tak ookolo minuty po zapaleniu :-) W niczym mi to nie przeszkadza
Jak montowali alarm wyjęte były zegary i włączony na chwile zapłon w sterowniku siedzi bład niesprawnej żarówki na liczniku po wykasowaniu błedu będzie ok.
  • 2 lata później...
Opublikowano

Witam

U mnie było wszystko ok kontrolka gasla w normie ,

dziś wymieniałem żarówki z tylnej rejestracji i wywalio mi bezpiecznik a ze nie mam opisu gdzie jaki i od czego to wysiągałem pokolei i znalazlem ale za to mam inny problem kontrolka airbagu gaśnie dopiero po ok 3-4 min.

Co sie stało ??

Opublikowano

A u mnie świeci cały czas bo wyjmowałem akumulator :naughty:

Opublikowano

i co masz zamiar z tym zrobić??

[br]Dopisany: 07 Marzec 2009, 18:02_________________________________________________prwnie to bedzie moim problemem :confused4:

Jak montowali alarm wyjęte były zegary i włączony na chwile zapłon w sterowniku siedzi bład niesprawnej żarówki na liczniku po wykasowaniu błedu będzie ok.

[br]Dopisany: 07 Marzec 2009, 18:04_________________________________________________ :good:

zwykłe wykasowanie błedu VAG-iem i znikł mój problem :good: pozdrawiam

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam

U mnie było wszystko ok kontrolka gasla w normie ,

dziś wymieniałem żarówki z tylnej rejestracji i wywalio mi bezpiecznik a ze nie mam opisu gdzie jaki i od czego to wysiągałem pokolei i znalazlem ale za to mam inny problem kontrolka airbagu gaśnie dopiero po ok 3-4 min.

Co sie stało ??

Również wymieniałem żarówki w lampach przednich (żarówki od świateł mijania) Zanim wymienilem żarówke w prawej lampie musiałem zdemontowac

dolot bo ni jak nie mogłem dostac się do srub żeby zdemontowac lampe . Po wszytkim żaróweczki elegancko świecą :evil: i można było by powiedziec że cała operacja sie zakonczyła sukcesem poza jednym elementem :gwizdanie: . Świeci się cały czas kontrolka AirBag (oczywiscie po włożeniu i przekreceniu kluczyka nawet po odpaleniu śilnika i niewiem co jest grane :wallbash:

B6 1.8t 02r

Jakby Ktoś miał pojęcie Byłbym Wdzięczny :notworthy: