Skocz do zawartości
IGNOROWANY

migająca kontrolka wykrzyknika oraz abs

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem mam audi a4 b5 1.9 tdi 99'r. i czasami gdy auto postoi ze 3 dni i w nocy jest ujemna temperatura podczas urchamiania auta wyświetla się czerwony wykrzyknik oraz kontrolka abs mrugają chyba ze 3 razy poczym gasną oraz jest sygnał dzwiękowy piszczenie też 3 razy dodatkowo ledwo kręci gdy zgaszę auto i odpane na nowo czasami się to powtarza a czasami jest ok w jednym temacie ktoś napisał że wykrzyknik jest od aku i że jest słaby ale dodając tą kontrolke z abs wychodzi że to hamulce bądź czujnik z abs. Niestety nie mam możliwości podłączenia auta pod VAGa ani inny program aby sprawdzić logi itp bo prawdopodobnie albo mam blokade albo uszkodzone gniazdo w aucie proszę o pomoc co by to było ?

Opublikowano

a ze sterownikiem silnika mozesz sie połaczyc ?

Opublikowano

wogóle wyświetla komunikat że brak komunikacji było sprawdzane kilkoma kablami oraz 2 laptopami nawet w serwisie audi na oryginalnym sprzęcie i dowiedziałem się że jest albo blokada albo jakieś uszkodzenie niestety nie było czasu na dalszą naprawe tego problemu z racji użytkowania auta do pracy itp także na chwile obecną musze poradzić sobie inaczej a musze jak najszybciej bo co tydzień robię około 380 km w jedna strone do austri i kolejne spowrotem także musze mieć sprawne auto na tyle żeby nie było niespodzianki na autostradzie itp

Opublikowano

najpierw musisz doprowadzic do ładu komunikację scanera ze sterownikami w aucie

inaczej nikt Ci tutaj nie pomoze

Opublikowano

oj to faktycznie ma problem to trudno wezme auto z wypożyczalni i dam moje do naprawy dzięki za pomoc hehe :)

Opublikowano

moim zdaniem taki schemat...jak przy padniętym akumulatorze :whistling: