Skocz do zawartości
IGNOROWANY

audi a4 b5 1995r nie zapala

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

audi a4 b5 1995r nie zapala

Witam wszystkich.Mam problem z samochodem audi a4 b5 1995r 1.6 benzyna.Mianowicie przyjechałem tym autem na parking i zgasiłem i wszystko ok.Następnego dnia chciałem pojechać i auto nie zapaliło.Imobilaizer jest odcięty bo kiedyś stwarzał problemy.Poczytałem trochę na necie o usterkach które mogą być powodem i sprawdziłem i nie dało to rezultatu tzn.auto nie zapala.A sprawdzałem pompę paliwową w zbiorniku,iskrę,stan kopułki i palca rozdzielacza zapłonu jest ok,świece,bezpieczniki,przekaźnik,przewody.Paliwo dochodzi do silnika bo gdy poluzowałem przewód przy listwie od wtrysków to przy odpalaniu zrobiła się fontanna wiec ciśnienie paliwa jest.Bardzo proszę o jakąś podpowiedź bo nie mam już pomysłu gdzie jeszcze szukać.Pozdrawiam.

Opublikowano

To może zacząć by od podłączenia kompa? Sprawdzić czy jakieś błędy wpisło

Opublikowano

I założyć wątek w prawidłowym dziale

Opublikowano

kolego miałem ten sam problem i znalazłem szybko usterke .do wymiany masz pompke paliwowa znajdujaca sie w zbiorniku i filtr paliwa

po wymianie bedzie jak nowy moja audusia tak samo sie zachowała i walczyłem z kolegami tydzien czasu przy aucie a doszlismy przez preparat jak samostart do diesli na samostarcie chodził a jak przestalismy psikac to gasł .pozdro