Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

BREMBO w B5 na tarczy 320x30 z B8 - moja koncepcja

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

racja, tym bardziej że tył jest z d*py troche, a w porownaniu z 312 obecny setup to miazga

---------- Post dopisany at 22:33 ---------- Poprzedni post napisany at 22:31 ----------

a na upartego, jak zajade obecne tarcze, to wystarczy że wrzuce dodatkowe 5mm pod zacisk i mogę bez problemu wsadzić 330mm

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Pioter jakie odczucia z hamowania, z jazdy???

Opublikowano
  • Autor

przy dużych predkosciach schodzi skora z twarzy ;D nigdy wcześniej w samochodzie nie odczuwałem tego az tak bardzo, a ich potencjalu jeszcze w pełni nie wykorzystałem, bo mam słaby seryjny tył, i słabe oponki które się uślizgują w końcowej fazie hamowania

wszystko ładnie się dotarło, wcześniej odpowietrzyło, nawet seryjna mała przedliftowa pompa daje rade i nie ma żadnych skutków ubocznych, jeżdżę na klockach z alfy 166 które w pełni zajmują powierzchnię tarczy

Opublikowano

jakie masz gumy ??

ja też się zastanawiałem ,czy nie zakładać 235/40/18 np.

nieraz miałem wrażenie ,że hebel spoko ale guma nie daje rady i się uślizguje za bardzo :thumbdown:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

225/45, opona taka sobie, guma trochę już stara bo nawet nie piszczy na asfalcie tylko szura, inaczej by było na nowych oponkach pewnie

---------- Post dopisany 15-04-2014 at 20:47 ---------- Poprzedni post napisany 02-04-2014 at 21:46 ----------

dziś wpadły lepsze oponki na przód i auto zupełnie inaczej hamuje... roczne barumy w tym samym rozmiarze, guma mięciutka aż inaczej prowadzi się w koleinach, nie wyrywa kierownicy z rąk... nie mówie już o hamowaniu, nawet na mokrym czuje jak opona klei do asfaltu

tak więc można mieć najlepsze hamulce ale jak ma sie opony do d*py to na nic się one zdadzą

Opublikowano

Panowie a zacisk z A6 C5 2.7T lub 4.2 2 tloczkowy siadzie na przod do B6 ? Pewnie nie bo nie widze zeby kto go rozwazał tu czy tam..

Opublikowano
  • Autor

Siadze ale to żaden upgrade bo są średnie. Montuj zaciski jednotloczkowe z b7 lub c6 3.0tdi tarcza 320mm

Opublikowano

zacisk siądzie ..ale ten hebel ogólnie ma złą opinię :wink: dlatego nie warto sobie psuć nim głowy

---------- Post dopisany at 09:16 ---------- Poprzedni post napisany at 09:15 ----------

:hi: uprzedziłeś mnie Piotrze :decayed:

Opublikowano
  • Autor

Dzialam szybko;p

Opublikowano

aha sprawia wrazenie masywnego a na allegro kosztuje grosze i to juz jest podejrzane ;P caly czas heble chodza mi po glowie.. jeszcze dotre do tego tematu.. ale wlasnie ludzie polecaja te 320, naprawde jest az taka roznica miedzy zaciskiem z 288/312 a 320 ?

Opublikowano

Ludzie polecają zestaw z b7 320 na jednym tłoku ,a nie z c5 ,s4 b5 321 ;) na 2 tloczkach ;)

Różnica odczuwalna jest b.duża .

Opublikowano

No i mozna wrzucic lepszy klocek klocek, np Ferodo DS Performance.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

panowie warto inwestować w takie 4 albo 2tłoki na przód?

zakupiłem właśnie jarzma i tarcze pod 312, i sie zastanawiam nad zaciskami, coś taniego w miare.

patrzyłem i czytałem o zaciskach z E38, a czy jakies z merca podejdą np W221, ceny tez są atrakcyjne, albo tylne z Q7 lub phaetona?

Opublikowano
  • Autor

o tylnych napisalem ci w pierwszym poscie, mały klocek, mały zacisk, żaden to upgrade, no może troche, a adapter bedzie kosztowal tyle samo co na przyklad do starego zacisku z beemki

jak juz chcesz cos takiego to zaciski z beemki są bardzo tanie w cenie złomu, ewentualnie od meroli S klas, małe zaciski ale z duzymi tłoczkami, można liczyc 300-400zł plus wykonanie adapteru pod daną tarcze drugie tyle

Opublikowano

Koledzy a jak ocenicie zestawik 320 Brembo z b8 4 tlok. Mial ktos okazje tym hamowac?

Opublikowano

Nic takiego nie bylo w B8

Opublikowano

A te co sprzedawales w zestawie ostatnio?

Opublikowano

Nie sa z B8 ale pasuja do B6/7/8 i do B5 pod warunkiem ze w aucie sa zwrotnice o rozmiarze 144mm mocowania jarzma do zwrotnicy.

Opublikowano

image.jpg

image.jpg

image.jpg

A te zaciski ?

Opublikowano
  • Autor

Będzie trzeba dorobić adapter pod danej wielkości tarcze. Czy to do b5 czy do b6i7