Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

BREMBO w B5 na tarczy 320x30 z B8 - moja koncepcja

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

B6, podobno ten zestaw jest p&p. Dostalem informacje ze ta sa zaciski specjalnie zrobione przez brembo dla vw ag i sa z b8 3.0 z tarcza 320. Problem lezy nie jako w przewodach.

Opublikowano
  • Autor

Nie wydaje mi się

Zmierz jaki jest rozstaw śrub którymi się je przykreca do zwrotnicy

---------- Post dopisany at 13:51 ---------- Poprzedni post napisany at 13:49 ----------

Oczywiście od środka jednego do środka drugiego otworu. Może być podobny na tyle żeby dało się to wyrezac bez robienia adapteru ale wtedy będziesz musiał dopasować jakąś tarcze do tego a z tym juz różnie może być

dobra wsio posprawdzane, wychodzi w Q5 4tlok pod 320x30 tarcze wiec miales racje i mozna cos takiego zapodac do b6, trzeba tylko podlozyc podkladki pod zaciski pewnie bo tarcze od q5/b8 są głębsze niż te w b6/7

generalnie przyjmimy ze jest to taki sam zestaw jaki ja skompletowałem tyle że jest prostrzy bo bez adapterow, nawet tarcze o klocki mam generalnie te same

Opublikowano

Juz sam zglupialem. A nie 320? Takie mialem info.

Opublikowano
  • Autor

320 320, w 2013roku dopiero wyszedl chyba taki zacisk wiec jest to bardzo fajne rozwiazanie

ciekawe tylko czy trzeba stosowac tarcze z b8 + podkladki pod zacisk czy wystarcza tarcze z b7 3.0tdi 320mm i bez zadnych podkladek

Opublikowano

Czyli od b8 aa? Mam nadzieje ze od b7 tarcze podejda. Duza jest roznica miedzy czyero a jedno tlokiem?

Opublikowano
  • Autor

co od b8? nie wiem

na pewno 2013 polift q5 2.0tsi i 2.0tdi idize taki zacisk brembo pod 320x30

---------- Post dopisany at 14:12 ---------- Poprzedni post napisany at 14:11 ----------

czy jest roznica wez zeszycik i policz prawo pascala tak jak ja to zrobilem w 1 poscie z grubsz :decayed:

---------- Post dopisany at 14:14 ---------- Poprzedni post napisany at 14:12 ----------

jak tak patrze to bardzo łatwo na oko rozróżnić taki zacisk

w 320 otwory motażowe są praktycznie w rogach klocków hamulcowych, sama tarcza nie ma też takiej przerwy między powierzchnią tarcza klocka a bębnem gdzie są otwory na śruby koła

w 345 otwory są odsunięte w doł klocka o ponad 1cm no i tarcza ma już jakgdyby rowek miedzy powierzchnia tarcza a bębnem

Opublikowano

Czyli 320 kwestia dopasowania?

Opublikowano
  • Autor

tak, zacisk ten co masz, tarcza 320x30 z b7 3.0tdi i po zmontowaniu sam zobaczyz czy tarcza jest pośrodku zacisku, jesli nie, dodajesz podkladki tak aby bylo dobrze

Opublikowano

Przeciez te zestawy juz sprzedaje rok czasu :grin:

Zacisk jest do tarczy 320mm i pasuje p&p do kazdego auta bez względu na tarcze. Przewod hamulcowy musi byc z tego zacisku aby grało.

Opublikowano
  • Autor

no i wsio jasne tomuś, ja o tym nie wiedzialem:D, nowe auta mnie nie interesują ze względu na możliwości portfela :grin:

Opublikowano

I gra gitarra. A jak to sie ma w praktyce? Fajnie to hamuje?

Opublikowano

Tak jak każde 320mm :grin:

Podstawa to dobry klocek

---------- Post dopisany at 16:47 ---------- Poprzedni post napisany at 16:45 ----------

no i wsio jasne tomuś, ja o tym nie wiedzialem:D, nowe auta mnie nie interesują ze względu na możliwości portfela :grin:

Jak nie wiedziałeś ???? W zeszłym roku sprzedałem Ci ten patent :grin:

Opublikowano

Ma ktoś wiedzę (pewnie devastation ;) jakiej średnicy tłoczki są w tym zacisku?

Pozdro

Edit: i czy wejdzie taki hebel pod "biedronkę" czy inną 16tkę?

Opublikowano

nie wiem jaka mają średnice, średnio mnie to obchodzi :grin:

Opublikowano

Spoko, pytałem o średnicę tłoczków coby się zorientować czy warto w ogóle brać te zaciski pod uwagę.

Pozdro

Opublikowano

oczywiście, jak najbardziej, na te chwilę nie ma nic bardziej ciekawego w tej materii

sprzedaje sporo tych zestawów, 100% zadowolonych klientów

te zaciski wystepują w dwóch odmianach: 320 i 345 mm

z tym ze tarcze 345 trzeba lekko przetoczyc na 342.5 mm bo klocek nie obejmuje całej tarczy i sporo jej zostaje na obwodzie

Opublikowano

Gdyby jeszcze na tarczy 320mm wlazło to w zimową 16tkę, to byłby ideał ;)

Opublikowano

wejdzie Ci pod biedronkę i pod felge stalową 16" z A6 C5 2.7BiT ale nie pamietam parametrów

chyba ET40

Opublikowano

Podziękował za cenne info :)

Opublikowano

- zacisk seryjny o tłoczku 57 mm - ma blisko 2550mm kwadratowych powierzchni

- zacisk 60mm taki jak w S4 B6, czy w zaciskach pod 320mm - 2826mm

- przeciętny zacisk tylny porsche 2x28 i 2x30 - 2644mm kw (malutko) - na pewno trochę lepiej rozkłada się siła hamowania względem serii ale to mało i tak

- zacisk 2 tłok golf R32 - 42 i 32mm - 2188mm - też malutko

- zacisk 2 tłok od eSy - 2x 43mm - 2902mm - czyli jak widać tyle samo co jeden 320mm w przypadku pojedynczego tłoczka 60mm, a jednotlok jest mniej problematyczny

- zacisk ibiza cupra pod 312mm 4 tlok - nie mam zadnej sprawdzonej informacji

- jakiś zacisk 8 tłoczkowy, nie pamiętam jaki, chyba AP Racing - 4x32 i 4x28mm tłoczki - 5677mm kw

- zacisk porsche 6 tłok jakich wiele - z tego co znalazłem wieksze mają 2x38 2x34 i 2x30mm - suma 5495mm kw - wiec tyle samo co te z vipera

- zacisk 4 tłok brembo porsche montowany od góry - 2x40mm i 2x36 - razem 4546mm kw

- zacisk brera 4 x42mm - 5539 - bardzo dużo jak na swoja cenę

- zacisk S8 lub od RS3 tez chyba ma takie wymiary, moje vipery również - 2x44 i 2x40mm - 5551mm kw

kolego a nie jest przypadkiem tak ze w zaciskach kilkutłoczkowych powierzchnie tłoczków liczy sie tylko z jednej strony??

tak mi paweł mowił, możliwe ze go źle zrozumiałem, nie chce nikogo w błąd wprowadzac