Robero321 Opublikowano 3 Lutego 2014 Opublikowano 3 Lutego 2014 Witam. Zachciało mi się zmiany tylnej kanapy w sedanie na taką z tunelem na narty. Zakupiłem taką kanapę przełożyłem swoją tapicerkę (skórzaną) na oparcie które zakupiłem dodatkowo doszedł środkowy pas 3 punktowy a nie biodrowy no i fajnie mam kanapę z tunelem i workiem na narty. Niestety coś jest nie tak z podłokietnikiem po opuszczeniu i podniesieniu tak jak by wypadał z jednego mocowania tego ze strony szerszej części oparcia. Spotkał się ktoś z czymś podobnym po wyjęciu podłokietnika i zamontowaniu go z powrotem ?
kdawid Opublikowano 3 Lutego 2014 Opublikowano 3 Lutego 2014 Sprawdź czy go dobrze zamontowałeś, zawias który wychodzi z podłokietnika jest spłaszczony z jednej strony i ma specjalne nacięcie prawidłowo wchodzi w oparcie tylko w jednej pozycji.
Robero321 Opublikowano 3 Lutego 2014 Autor Opublikowano 3 Lutego 2014 Tak zgadza się tym wycięciem musi być skierowany w stronę bagażnika i tak go zamontowałem jednak po opuszczeniu podłokietnika tak jak by się ten trzpień z nacięciem obracał do przodu pojazdu i po drugim podniesieniu i opuszczeniu wychodził (obracał się )z tego nacięcia i wypadał co za tym idzie wypada cały podłokietnik lewą stroną do środka - prawie że się wygina. Sam już nie wiem czy tam powinna być jakaś blokadka żeby się nie odwracał i siedział na swoim miejscu ?
kdawid Opublikowano 3 Lutego 2014 Opublikowano 3 Lutego 2014 nie ma żadnej blokady, powinien wejść na swoje miejsce i tyle. dość ciężko go założyć ale jak wejdzie prawidłowo to nie ma szans żeby się obracał o ile dobrze pamiętam to zakładać go trzeba pod kątem.
Rekomendowane odpowiedzi