lukmistrz Opublikowano 3 Lutego 2014 Opublikowano 3 Lutego 2014 Witam, wiecie może czym najlepiej skleić lampy???
maniek_s Opublikowano 3 Lutego 2014 Opublikowano 3 Lutego 2014 Witam!! Sprecyzuj bardziej znaczy co chcesz skleić ?? Jeżeli skleić lampy po rozklejeniu to ja używałem kleju do szyb bardzo dobrze się sprawza:wink: Czy może coś innego?? Pozdro
jacek70 Opublikowano 3 Lutego 2014 Opublikowano 3 Lutego 2014 A ja kleiłem silikonem bezbarwnym. Trzymało lux i nawet nie parowało .
lukmistrz Opublikowano 3 Lutego 2014 Autor Opublikowano 3 Lutego 2014 Witam!! Sprecyzuj bardziej znaczy co chcesz skleić ??Jeżeli skleić lampy po rozklejeniu to ja używałem kleju do szyb bardzo dobrze się sprawza:wink: Czy może coś innego?? Pozdro Dokładnie tak, chce skleić lampy po rozklejeniu, a jeśli skleje klejem do szyb to bedzie dało sie ich kiedyś jeszcze rozkleić?
maniek_s Opublikowano 5 Lutego 2014 Opublikowano 5 Lutego 2014 Właśnie nie wiem.Ja skleiłem bo był akurat pod ręką i go polecali:wink: A chyba będę ponowie rozklejał lampy to zobaczę 1
aregus Opublikowano 5 Lutego 2014 Opublikowano 5 Lutego 2014 Wurth Klej + Szczeliwo 310 ml to będzie robiło na 100%. Po wyschnięciu jest elastyczny a to chyba ważne..
MAT1000 Opublikowano 6 Lutego 2014 Opublikowano 6 Lutego 2014 Najważniejsze by klej pod wpływełem temp. (np:,w piekarniku) powtórnie dał się rozłączyć. Kiedyś chinczyki rozklejałem, to skleiłem je na starym kleju, tylko najpierw go podgrzałem. Ori lampy powinno też dać się tak skleić, przy powolnym rozklejaniu. Klej do szyb się nie nadaje, bo trzyma cholernie mocno i tylko siekierą to ruszy się
lukmistrz Opublikowano 6 Lutego 2014 Autor Opublikowano 6 Lutego 2014 Dzięki za wszystkie porady ale obeszło się bez rozklejania lamp, Domin podpowiedział mi że da się je rozebrac bez rozklejania ale jest to bardzo czasochłonne Próby rozklejenia podejmowałem oczywiście ale bixenonowych lamp chyba nie da sie rozkleic, chyba że, tylko tak jak kolega wyżej napisał Siekierą
Rekomendowane odpowiedzi