gruberek11 Opublikowano 8 Lutego 2014 Opublikowano 8 Lutego 2014 Witajcie Koledzy! Kupiłem a4 b6 2002 rok 2.0 alt . Mam wrażenie że tylne amortyzatory źle działają,. Tj nie buja ewidentnie autem jak w całkowitym zużyciu amortyzatorów tylko mam wrażenie że skok jest ich mały i podskakuje trochę (jakby krótki skok) a może audi jest po prostu twarde? . Na c odzień jeżdżę mercedesem stąd moje odczucia. Z ciekawości byłem na 3 stacjach kontroli i każda maszyna pokazała po ok 60 procent sprawności. I teraz pytanko:) - czy audi jest takie twarde czy coś się stało z amorkami? (reszta zawieszenia bdb) Auto trzyma się drogi bdb ale tył nerwowo jakby podskakuje albo ten typ tak ma?
kiko79 Opublikowano 8 Lutego 2014 Opublikowano 8 Lutego 2014 mam wrażenie że ten typ tak ma. Ja 99% czasu spędzam na fotelu kierowcy ale raz zdarzyło mi się jechać z tyłu. I byłem nieco zdziwiony. Tam jest twardo w porównaniu z przodem. Amortyzatory tylne miałem już zmieniane (Oryginały w ASO) i dalej jest twardo. Takie zestrojenie zawieszenia. ---------- Post dopisany at 08:00 ---------- Poprzedni post napisany at 07:59 ---------- oczywiście auto trzyma się pewnie drogi, nic nie buja na boki, ale jest twardo. ---------- Post dopisany at 10:08 ---------- Poprzedni post napisany at 08:00 ---------- w a4 b6 tył jest lekki, dlatego ta sprawność amortyzatorów jest lekko zaniżona. U mnie po wymianie na nowe było ok.70% i diagności przy ASO powiedzieli że to norma. Na innej stacji w innym mieści powiedzieli mi to samo. Amortyzatory swoją funkcję spełniają, a ich sprawność od prawie 3 lat zmniejszyła się może o 2-3 %.
Jurek 30 Opublikowano 9 Lutego 2014 Opublikowano 9 Lutego 2014 Ja byłem u diagnosty i stwierdził że amory luks a okazało się że szmelc jak sprężyny są ok to no badaniu pokaże że jest dobrze i procentowo było Przód po 78% a tył 68 % a amory szmelc po zdemontowaniu i założeniu nowych przód 79% a tył po 65 % i o co chodzi na starych lepiej niż na nowych ,ale po wymianie odrazu odczuwalna różnica auto trzyma się drogi jak g..... asfaltu i jest lux to sprawdzanie amorów u diagnosty to fuszera !!!!!
Rekomendowane odpowiedzi